Predsednik je „oduvao“: Zorana Mihajlović
Emil Čonkić
Predsednik je „oduvao“: Zorana Mihajlović
Predsednik je „oduvao“: Zorana Mihajlović, Foto: Emil Čonkić

 

Naime, Zorana je juče tajno došla u zgradu na Andrićevom vencu kako bi iskoristila trenutak dok je Vučić u poseti Kini da pokuša da pridobije Nikolića, kako bi u budućnosti mogla da računa na njegovu podršku u sukobu s Vučićem. Međutim, kako prenose naši izvori bliski ministarkinim saradnicima kojima se požalila posle sastanka, Nikolić nije imao sluha za njene ideje i da ju je, narodski rečeno - oduvao!

Neće protiv  Vučića: Tomislav  Nikolić
Neće protiv Vučića: Tomislav Nikolić, Foto: Vesna Lalić


Izjavu ministarke na ovu temu juče nismo mogli dobiti, jer ona već mesecima ne želi da daje izjave za naš list. Ni u kabinetu Nikolića nisu bili mnogo rečiti. Međutim, na direktno pitanje da li je ministarka tražila pomoć u rušenju Vučića i kakav je stav predsednik zauzeo po tom pitanju, s obzirom na to da su pojedini mediji već objavili kako je on deo urote protiv premijera, iz njegovog kabineta su kratko odgovorili:


- Predsednik će isključivo pomagati i pomaže predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, s obzirom na to da uživa poverenje građana. Srbija nema boljeg.

Kod Tome ušla sa poklonima, a vratila se praznih ruku
Kod Tome ušla sa poklonima, a vratila se praznih ruku, Foto: Emil Čonkić


Zanimljivo je da na zvaničnim sajtovima predsednika i ministarstva nije objavljena nijedna fotografija sa ovog sastanka, što službe obe ove državne institucije redovno rade i za manje značajne sastanke i događaje, kao ni da ovaj sastanak ministarke nije bio naveden u zvaničnoj agendi njenih planiranih sastanaka za jučerašnji dan.


Podsetimo, trenutak kada je Mihajlovićeva vanredno skoknula na Andrićev venac, veoma je delikatan. Situacija u državi, ali pre svega u Srpskoj naprednoj stranci, prilično je turbulentna, premijer nije u zemlji, a upravo njih dvoje bili su u centru pažnje zbog novih zakonskih pravila legalizacije objekata, pre svega, zbog sumnji da će Zoranin zakon spasti nelegalne vikendice familije Nikolić.

 

Duga istorija sukoba i svađa

Nikolić i Mihajlovićeva rasplamsali su ponovo spekulacije o prestrojavanjima unutar SNS-a i demonstrirali kako se brzo mogu prilagoditi na nove okolnosti. Ne treba se vratiti mnogo u prošlost da bismo se prisetili burne faze u odnosima ovih aktera. - Mogao bih da vam nabrajam ljude sa kojima je Zorana u sukobu - od Vlade do stranke. To pripisujem njenoj naravi. Ona hoće da kaže kada joj se neko ne sviđa. To je njen stil. U svemu treba imati meru, a preko mere su komentari o tome ko treba da bude moj savetnik - izjavio je Nikolić prošle godine nakon njenih kritika na račun savetnika Olivera Antića. Naklonost Nikolića Rusiji bila je često povod za prepucavanja, pa je tako tadašnja ministarka energetike bila persona non grata na velikoj ceremoniji otvaranja „Južnog toka“, a jedna je od retkih koja je peckala predsednika zbog odlaska na vojnu paradu u Moskvi. Jedna od poslednjih i možda najžešćih svađa izbila je zbog izveštaja o incidentu na predsednikovom letu za Vatikan, kada je Nikolić optužio ministarku da je poturila priču o prosutoj kafi, a ona onda vodila pravi verbalni rat s njegovim savetnicima.

Komentari (11)

Konspirator

27.11.2015 07:19

Kakva iskonstruisana i naručena pričica u koju ni mrmot što pakuje čokoladice ne bi poverovao.

POCEPANA CIPELA SA PALILULE

27.11.2015 09:58

I KOD RUSA I KOD KINEZA MINISTARKA JE PERSONA NON GRATA... KINEZI SU IZRICITO TRAZILI DA NE BUDE U DELEGACIJI ......PREDSEDNICE I TEBI JE ZKUCALA MECKA NA VRATA....

Sydneysider

27.11.2015 11:03

A gde je Zorani slem? J sam mislio da ga ne skida ni kad spava.

Saki

27.11.2015 11:48

Ma jok, nosila smo poklone. Ulazi sa kesom a izlazi bez nje.

ana

27.11.2015 12:50

Idi kod Kirbija pa se zali.Ko danas trazi leba preko pogace na ovo vreme.

Koja

27.11.2015 15:21

Zorana kao Sorošev đak i europlaćenik, treba pod hitno da se otera iz vlade i da se preispita njena dosadašnja delatnost, te adekvatno kazni !

rodoljub zaharijevic

27.11.2015 15:25

opet nagadjate,niste pogodili,samo me interesuje ko vas navlaci da objavljujete ovakve vesti,pa nije ona toliko naivna da to radi a zna se da "kerovi"sene ispred tomine kancelarije,ima drugih nacina za to,ali toma nece,ona moze jedino nesto da uradi preko cika kirbija i one smradine bradate iz ujedinjenog kraljevstva kifa.nadjite nesto pametnije kako bi povecali citanost,probajte kao kurir ili neka druga gromada novinarstva u srbiji.

nada

27.11.2015 16:08

Predsednik Nikolic ne treba da potpise Zakon o zakonjenju jer je to potpuno urusavanje svojinskih odnosa u Srbiji. Doticna ministarka radi u korist tajkuna tako je Premijeru podmetnula nekoliko kriminalnih zakona koji direktno urusavaju interese drzave Srbije a doneti su u korist tajkuna i kriminalaca koji u kontinuitetu urusavaju drzavu. Uostalom ministarka ima nelegalizovan stan u ulici Bul.Kne.Karadjordjevica 72 gde se i ovog trenutka gradi nelegalno terasa.

mpatelje@gmail.com

27.11.2015 16:36

Cak je i mrezaste carape natukla, ne bi li ga obrlatila, hahahhahaha!

Dr Iggyy

27.11.2015 19:37

Lepa ministarko, spasila si Srbiju da ne dođe do najavljivanog državnog udara, a sada zli duhovi mogu da pričaju šta hoće. Ti si heroj (čiji?). Nego izjasni se: kakava je bila "Tomovača"?

Dragomir

28.11.2015 06:14

ПРЕЦЕДНИК СРБИЈЕ ТОМА ,,О'ЛАДИО,, МИНИСТАРКУ ЗОРАНУ?Ако ви мислите оно што ја мислим онда сте ви покваренииии!Срам вас било?Немо' да ово прочита прва дама Србије Драгица!