Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Kako je otkrio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, prethodna vlast u Beogradu izvela je niz nelegalnih dela kako bi se legalizovali ranije nelegalni objektu, u vlasništu političara i funkcionera.

- Zbog tog tržnog centra, nelegalnog, kod Ustaničke su napravili svu tu malverzaciju. Tamo postoji tržni centar koji je bio nelegalan, gde su neki bivši funkcioneri skupštine Grada imali lokale. Imaju ih i danas, neki od njih i danas rade u skupštini - rekao je Vesić.

PROČITAJ JOŠ:

Na pitanje voditeljke "Koji funkcioneri", Vesić je odgovorio da nije na njemu da to priča, već da će to pokazati istraga.

Dragan Đilas

Alo! /Vladimir Marković

Dragan Đilas, Foto: Alo! /Vladimir Marković

- Ja se nadam da će oni koji su za to nadležni to sve lepo da provere, pa će lepo da utvrde kako se to desilo - podvukao je.

Kako je istakao, 2004. godine je izmenjen urbanistički plan.

PREPORUČUJEMO:

- Ukinuto je ono ostrvo, smanjen je bulevar, da bi oni mogli da legalizuju svoj tržni centar, nelegalni, da naprave parking. I onda su uništili tu raskrsnicu sa Ustaničkom ulicom, uništili su i bulevar i Ustaničku, ne bi li oni mogli da zarade neki dinar. A da ne pričamo o tome šta se sve radilo dok se pretvorilo u Urbanistički plan - rekao je.

Vesić ističe da namerava da se ozbiljno bavi ovim pitanjem.

- Mislim da je krajnje vreme da se jednom zauvek stane na put trgovini uticajem i da ljudi koji, naprosto, rade na određenim položajima ne mogu da nameštaju poslove za sebe. Mislim da onima koji treba da provere neće biti teško, samo treba da utvrde ko su vlasnici lokala i sve će im biti jasno - rekao je Vesić.