BRDM-2M oklopna vozila
printscren youtube
BRDM-2M oklopna vozila

printscren youtube

BRDM-2M oklopna vozila, Foto: printscren youtube

* General Ben Hodžis oglasio se povodom isporuke BRDM-2

* Optužio Rusiju da stvara nestabilnost na Balkanu

* Moskva želi da spreči da Srbija postane deo Zapada

Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, general-potpukovnik Frenklin Ben Hodžis, izjavio je da je isporuka ruskih oklopnih vozila Srbiji "pokazatelj težnji Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu".

"Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i Zapada, uprkos želji miliona građana Srbije", rekao je Hodžis za Glas Amerike (VOA).

Frenklin Ben Hodžis

Wikipedia

Frenklin Ben Hodžis, Foto: Wikipedia

 

Deset ruskih oklopnih vozila predstavljena su u ponedeljak u Nišu. Prolaz ruske pošiljke blokirala je Rumunija, ali su vozila do Srbije stigla preko Mađarske.

"Nadam se da će Mađarska, značajan član NATO i Evropske unije, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član međunarodne zajednice", kazao je Hodžis.

 

On tvrdi i da Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu.

"Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske Federacije da između nas umetne klin", dodao je Hodžis.

CELA PRIŠTINA NA NOGAMA! Panika zbog oklopnih zveri, Putin naoružava Srbiju, reči Bocana-Harčenka im uterale STRAH U KOSTI!

BONUS VIDEO: Munjeviti start i reakcija srpskih tenkista