Nenad Čanak
Pink TV/Printscreen
Nenad Čanak

Pink TV/Printscreen

Nenad Čanak, Foto: Pink TV/Printscreen

- Porfirijeva rečenica da bog nije ni Srbin, ni Hrvat, ni Nemac, već je bog ljubav, nije rečenica da bi milovala tvrde uši, nego zato što on u to istinski veruje. Takav čovek se teško može ucjenjivati - rekao je Čanak za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

On je rekao i da je Porfirije "sjajan intelektualac", obrazovan, orijentisan ka humanističkom pristupu prema ljudima.

- Biće dah svežine u SPC-u, pomirujuće će delovati na sve ljude, njegovo imenovanje je dobra vest. Mlad je čovek i može dugo biti na tronu. Menjaće stvari i zbog mladosti će imati i vremena za to. Jedan je od ljudi koji su beskonačno dragoceni na ovim prostorima. Nadam se da će uspeti da izbaci politiku iz SPC-a - kazao je Čanak.

On je još rekao da je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik napravio "ozbiljne faulove" u poslednje vreme i dodao da ne zna kako će i da li će Dodik politički preživeti.

- Aleksandar Vučić ima pred sobom izbore za predsednika Srbije. Njegov cilj je da dobije izbore u prvom krugu. Bilo kakav drugi krug bi bio izazovan. Dodikovo stalno prisustvo uz Vučića je pokušaj da se Vučić postavi kao predsednik svih Srba, a ne samo Srbije. To smo gledali i kod Miloševića i u drugim slučajevima. A čim prodju izbori, u njihovom odnosu će doći do zahladjenja. Vučić ima dovoljno svojih problema i hipoteka, što iz prošlosti, što iz sadašnjosti. Zašto bi on sebi na račun stavljao i Dodikove hipoteke - ocenio je Čanak.

SMRT ĐORĐA BALAŠEVIĆA

Govoreći o smrti jugoslovenskog i vojvodjanskog pesnika i pisca Đordja Balaševića, Nenad Čanak je rekao da su se njih dvojica poznavali "dugo i dobro".

- Jedan je od najvećih vojvodjanskih pesnika svih vremena. Bio je poseban čovek. Bio je veliki protivnik rata, izbegavao je politički angažman. Bio je samac i vodio je bitke na svoj način, za svoje vrednosti - rekao je Čanak.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Čanak je satanista

20.02.2021 21:45

Kako to sotana tj. hrvat tj. ustaša ukratko đavo koji kaže za sebe da je ateista se razume u izbor pravoslavnog poglavara? Čanka kada crkne pohraniti u psetičku jamu u pridodnom staništu njegove genetike sa izmetom!