Tomas Šib
screenshot/MUP Republike Srbije
Tomas Šib

screenshot/MUP Republike Srbije

Tomas Šib, Foto: screenshot/MUP Republike Srbije

"Moj gospodine!

Ja, kao nemački državljanin i dugogodišnji prijatelj Srba imam neodložnu potrebu da Vam izrazim moje duboko ogorčenje i neodobravanje zbog Vašeg intervjua odn. izjave u vezi sa invazijom SAD-a i NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine protivno međunarodnom javnom pravu. Izvinjenje srpskom narodu za ovo kranje nepristojno ponašanje prema zemlji-domaćinu je minimum koji od Vas očekujem.

Ja sam se pre godinu i po dana sa mojoj suprugom koja je penzionisani srpski diplomata iz rajskog Lindaua na Bodenskom jezeru preselio u Beograd. Kao Nemac ne bih se usudio da pogledam u oči mojim rođacima, prijateljima i poznanicima, ako ne bih zauzeo jasan stav u odnosu na Vašu, za mene i verovatno većinu Srba teško shvatljivu izjavu.

Prema izveštavanju srpskih i nemačkih medija Vi ste – i to još u vreme kada srpski narod obeležava 80 godina od bombardovanja Beograda za vreme Drugog svetskog rata – izjavili da je bombardovanje 1999. bilo „potrebno“ radi sprečavanja humanitarne katastrofe i genocida na Kosovu. Kakvo groteskno krivotvorenje istorije!

Pošto sam ja već napisao više, činjenicama potkrepljenih članaka, o ovom mračnom poglavlju zapadnjačke zajednice i u njima posebno ukazao na bombardovanje zemlje veoma otrovnim i radioaktivnim uranijumskim bombama, koje pored nebrojenih ubijenih i ranjenih protokom godina imaju za posledicu sve više raznih oboljenja od kancera kod mladih i starih, evo još samo ovo:

Užasnut sam time da jedan nemački diplomata bez ikakve potrebe se upušta u vođenje jeftine propagande NATO-a i pitam se da li ovaj čovek treba da bude ambasador. O tome, međutim, treba da odluči srpska vlada i srpski narod – iako Vas je predsednik Aleksandar Vučić, začudo, uzeo u zaštitu kao prijatelja Srba. Ja ću, u svakom slučaju, ovo otvoreno pismo ponuditi za objavljivanje i u Nemačkoj i u drugim zemljama.

Dr. Rudolf Henzel (Hänsel)

Dr. pedagogije i dipl. psiholog".

Komentari (3)

sara

13.04.2021 13:43

Dr. Rudolfe Henzel, svaka čast i velika zahvalnost Vama, na objektivnom i istinitom izveštaju, odnosno, pismo koje ste poslali nemačkom ambasadoru!!!!. To mogu da učine samo, pošteni, iskreni i veliki ljudi, ne plašeći se da kažu istinu i da li će neko da im zameri!!!. Pozdravljam Vas i želim Vam svako dobro u životu!.

PiciBlagoCici

13.04.2021 13:51

svaka cast

strahinja

13.04.2021 15:17

Gospodine Henzel rekli ste ono što svi gradjani Srbije misle i osećaju dok političari nažalost ćute.