Balkan mapa
printscreen
Balkan mapa, Foto: printscreen

21. juna 1940. u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se sa francuskom delegacijom kako bi Francuska potpisala bezuslovnu kapitulaciju, na istom onom mestu gde je Nemačka kapitulirala pred tom zemljom 11. novembra 1918.

Nemci su preko noći dovukli čak i vagon iz muzeja u kome su dve decenije ranije kapitulirali, a u kome je sada trebalo osvetiti se Francuzima i naterati ih da potpišu svoj poraz u ponižavajućim uslovima.

Okupacija Jugoslavije

1941. Hitleru iz okupirane Jugoslavije donose spomen ploču sa mesta na kome je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda.

Šta će jednom od najmoćnijih ljudi tog vremena kamena ploča iz Sarajeva? Iz razorene Jugoslavije, firer od svoje vojske zahteva da mu donesu samo jedan predmet. Ne zlato, ne ništa od velike vrednosti, osim simboličke. Simbol ustanka i oslobođenja južnoslovenskih naroda od tiranije i od Germana. O da, Hitler je verovao u simboliku i te kako. Od Longinovog koplja i Svetog grala, pa do Principove ploče, ali pre svega, Hitler je verovao u osvetu, otimačinu, osvajanje i rat do istrebljenja, jakih protiv slabih. I po tome se nije nimalo razlikovao od svojih germanskih predaka, a ko prati istorijska zbivanja zna, da on nije bio slučajnost već izraz jednog doba, želje za revanšizmom, odmazdom i osvajanjem. Da nije bilo Hitlera, pojavio bi se neko drugi.

1991. Ujedinjena Nemačka među prvima priznaje nezavisnost Slovenije i Hrvatske i vraća se na međunarodnu scenu kao ujedinjena država i veliki geopolitički igrač, prvi put od Drugog svetskog rata. Cilj nemačke politike bio je jasan, rasturiti Jugoslaviju, podržati stare saveznike Hrvate i osvetiti se Srbima.

Pogledajte kartu okupirane Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata i kartu Balkana danas. Svaka sličnost je sasvim slučajna ili ipak nije?!

Nemačka ujedinjena, Jugoslavije nema, Čehoslovačke nema, SSSR-a nema. Ujedinjujuće slovenske države ruše se redom, a istorija se uveliko revidira pred našim očima najbestidnijim lažima. I to ništa nije slučajno. Tekovine Velikog rata uništene, tekovine pobede nad nacizmom uništene, zločinci pomilovani i vraćeni na tron Evrope pod dirigentskom palicom Vašingtona. Ko je zapravo pobedio?

Istorija nema trenutak u kome će neko "zapljunuti" stanje stvari i reći: Evo od sada je ovako zauvek. Ona nosi neumitan poraz svakom ko je shvati sa romantičarskim zanosom, ko poveže njene nemilosrdne tokove sa smislom, knjiškim objašnjenjima, pravom i pravdom. 

Nemačka vojska ponovo ubija Srbe

1999. prvi put od Drugog svetskog rata, nemačka vojska učestvuje u vojnoj kampanji na teritoriji neke druge zemlje. U okviru NATO snaga, nemačke jedinice zauzimaju Kosovo i Metohiju nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

U godinama koje slede nemački vojnici će po prvi put, od Hitlerovog vremena, zapucati na neki narod, u ovom slučaju goloruki, srpski. Nemački vojnici sa 220 metaka ubijaju dvojicu Srba, Žarka Andrijevića i Slavka Veselinovića koji su tog 13. juna 1999. očajnički pokušavali da napuste Prizren pred najezdom albanskih terorista i njihovih tek pristiglih sponzora iz Nemačke i drugih zemalja NATO-a u sastavu KFOR-a.

2020. Nemačka kao vodeća zemlja EU traži glavnu ulogu u dijalogu Beograda i Prištine. Suštinski, dijalog ne postoji, svi predlozi Beograda su odbačeni, potpisani ugovori o formiranju ZSO se ne poštuju, niti imaju ikakvo značenje, a svaki pokušaj pronalaženja kompromisa, mahom od strane Srba, nailazi na zid, berlinski.

Nezvanični izvori tvrde da je Berlin stajao iza Haradinaja kada je uveo takse i blokirao dijalog, podržavao Kurtija, sabotirao prvi pokušaj sastanka u Beloj kući u junu prošle godine, da Nemačka naoružava Albance i da je jedino što se očekuje na kraju dijaloga međusobno priznanje dve države, Srbije i Kosova. Mada Srbiji kao međunarodno priznatoj državi, nikakvo priznanje ne treba, a pogotovo ne od topovskog mesa NATO pakta oličenog u Albancima iz Prištine.

Plan za Kosovo

Kompromis koji se nudi je sledeći: Potpisivanje pravno obavezujućeg ugovora između Srbije i Kosova kao nezavisnih država, po uzoru na dve Nemačke, bez međusobnog priznanja, ali i bez blokiranja ulaska u međunarodne institucije, tačnije da Beograd ne blokira Prištinu. Zauzvrat, Srbija dobija čvrsto obećanje da će postati članica EU 2364. godine, ukoliko ispunimo svih 462. poglavlja, 56 klastera i ukoliko Unija bude tada spremna da primi nove članice.

Ugovor dve Nemačke kojim Srbija treba da prihvati stvaranje druge nezavisne države na delu svoje teritorije?! Deluje kao savršena osveta Nemačke Srbima.

Ako malo zavirite u istorijske knjige, shvatićete da nema naroda koji je u tolikoj meri sklon revanšizmu i osveti kao Nemci. Iako to bez sumnje, jeste veliki narod, vredan poštovanja, pre svega zbog nemerljivog doprinosa razvoju zapadne kulture i civilizacije, vredan je i podozrenja zbog "doprinosa" prvom masovnom pokušaju istrebljenja čitavih naroda. Njihova politika će na Balkanu, a naročito prema Srbima, uvek biti ista i nepromenljiva, vladali njome kajzer, firer ili demokratski izabrani kancelar.

Izjava nemačkog ambasadora

2021. nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib navodi da je bombardovanje Jugoslavije bilo opravdano kako bi se Srbi sprečili da počine genocid nad Albancima.

Agenda nemačke poslednjih nekoliko decenija je potpuno jasna - potrebno je naći "zlikovce" koji će baciti u senku nacističku Nemačku i ulogu tog naroda u planiranom masovnom istrebljenju Jevreja, Slovena i Cigana. Malo da se zaboravi na Nemce i da se priča o Srbima kao genocidnom narodu, ratnim zločincima i "monstrumima".

Plan je potpuno u skladu sa predloženim rešenjem o dve Nemačke koji zapravo podrazumeva podelu Srbije kao kaznu za gubitnike rata, odnosno Srbe, projektovane kao nove "zločince". Upravo su se Nemci najviše trudili da se Srbima dodeli ovakva uloga i interes Berlina se tu može videti jasno kao dan.

Zato se danas izjednačavaju nacizam i komunizam, da se na isto svedu pobednici i gubitnici, a to je i deo globalne kampanje koja je dalje usmerena protiv Rusije. Zato se priča o genocidu od Srebrenice do Kosova, dok u telima Šibovih sunarodnika kucaju srca i rade drugi organi Srba, iskasapljenih u Žutoj kući i Bondstilu.

Osveta Srbima

U ratovima sa Germanima i komšijama koje su im uvek rado pomagale u pokušajima istrebljenja slovenske braće, stradalo je oko 3 miliona Srba. Jevreji su se dozvali pameti tek posle 6 miliona mrtvih, pa su shvatili šta se mora činiti. Znači li to da smo mi na pola puta ili će nam nekim čudom doći malo ranije iz du*eta u glavu. Poznajući nas, neće...

I tako sve dok se neko ne seti da se nama svete oni koji su došli kod nas da pljačkaju i osvajaju, da partizani nisu ubijali Nemce u okolini Berlina već Kragujevca, da se samo ovde sprovodila osveta 100 za jednog i samo su se ovde streljala deca iz odmazde za pobijene nemačke vojnike.

Naši stari su u krvavim ratovima tukli tuđine i osvajače, braneći svoje, zar mi sad u miru da im ćutimo?!

Dugujemo precima.

Od istog autora:



Komentari (8)

Goran

10.04.2021 10:41

Osvetu je poceo Tito u Jajcu 1943 deleci Jugoslaviju kako je hteo i dobio instrukcije

milos

10.04.2021 11:56

@Goran - Zbog takvih kao sto si ti mi cemo pisati losu istoriju.Ovde covek pise hronoloski dogadaj sta su nam nemci radili i opominje nas da treba da se uzmemo u pamet i da se ujedinimo.Nekog Tita i kao sto di ti oni ce ponovo naci da nas zavadaju.

sara

10.04.2021 10:50

Šta drugo očekivati od Hitlerovsku Nemačku, vuk dlaku menja, ali ćud ne!!!. Predlažem nemcima da šiptarima poklone državu, jer ih u Nemačkoj ima više nego, na srpsko Kosovo!!!!.

MrKamenjarac

10.04.2021 11:26

Nemacka,Engeska i Amerika su Fasisticke,sotonske drzave i nacije....

nele011

10.04.2021 12:53

Genijalan tekst. E ako ovo pronadje mozak Srbima, daleko ce da dodguramo.

Zoki

10.04.2021 13:37

Gremani opet digli glavu

Ua

10.04.2021 14:11

Mislite, malogradjani iz kruga dvojke. Mnogo gasterbajtera u Nemackoj.

Олга

10.04.2021 14:35

Свака част Дејене на коментару који сам прочитала веома пажљиво ,где сте у " мало" текста казали вема пуно истинитих догађаја из наше историје.Ми старији смо учили а неки и доживели све оно што сте написали у Вашем тексту,али је сада дошло време прекрајања историје па се од победника ратова праве губитници,а губитници у ратовима су сада толики лицемери да нам се свете на " фини" начин јер себе сматрају толико јаким и моћним.Али ничија није горела до зоре па ни њихова.