Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Vučić je svoju čestitku uputio preko društvene mreže Tviter gde je istakao da nema veće časti od služenja svojoj naciji.

- Čestitam Džou Bajdenu na preuzimanju dužnosti predsednika Sjedinjenih država. Nema veće časti nego služiti narodu i suprotstavljati se izazovima i neizvesnoj sadašnjici - napisao je Aleksandar Vučić.

Potom je u zvaničnom saopštenju napomenuo da Srbija i SAD ove godine obeležavaju 140 godina diplomatskih odnosa.

"Poštovani predsedniče,

Ove godine se navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD. U prethodnom periodu smo obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde.

Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja.
Uveren sam da ćemo, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

Zato mi dozvolite da Vam uputim poziv da, sada kao predsednik SAD, posetite Srbiju, sa nadom da Vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lepom sećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana“, navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika - stoji u zvaničnom saopštenju predsednika Srbije.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: