Darija i Nela
Facebook
Darija i Nela

Facebook

Darija i Nela, Foto: Facebook

Darija Kisić Tepavčević biće ministarka u novoj vladi, a podršku za obavljanje tog posla među prvima joj je pružila Nela Kuburović, njena snajka i sada već bivša ministarka pravde.

- Dragoj Dariji pružam punu podršku u njenom daljem radu i želim da ostane ono što je i do sada bila - istrajna i posvećena svom poslu, a uvek iskreno radeći u najboljem interesu građana Srbije - kazala je juče Kuburovićeva za „Alo!“ kada smo je upitali šta bi savetovala svojoj zaovi.

Dosadašnja ministarka pravde je za naš list otkrila i čime će se baviti sada kada nije članica tima iz Nemanjine 11.

Preporučujemo:

- U narednom periodu ću se više posvetiti svojoj porodici i ćerkici - kazala je Kuburovićeva, koja je krajem februara na svet donela devojčicu Mašu.

Spremne planove za naredni period ima i doskorašnji ministar prosvete Mladen Šarčević, koji će se okušati i u poljoprivredi.

- Imam ja moje škole, baviću se i dalje obrazovanjem. Malo ću da pecam, ali sam se bacio na poljoprivredu. Sadim voćnjak na roditeljskom imanju - poručio je on juče za „Alo!“.

Goran Trivan, doskorašnji ministar zaštite životne sredine, za „Alo!“ je otkrio da će nastaviti da se bavi ekologijom.

- Baviću se strukom. Ja sam u Vladu Srbije došao iz struke i nastaviću da se bavim ekologijom. Tokom rada u Vladi Srbije uspevao sam i da se posvetim porodici i deci, jer je mi je to bilo veoma važno. Voleo bih da sebi malo dam oduška, možda ću uzeti dva ili tri slobodna dana da se resetujem - kazao je on i dodao da Irenu Vujović, koja će ga naslediti u tom resoru, poznaje nekoliko godina.

Mladen Šarčević

Tanjug/Dragan Kujundzic

Mladen Šarčević, Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Ona će uvek moći da računa na moju pomoć i podršku - poručio je Trivan. 

Momirović: Nikada ne bih odbio Vučića

Tomislav Momirović, kandidat za ministra građevinarstva, izjavio je juče da mu je velika čast što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao kao nekoga ko može da doprinese rezultatima i da ga nikada ne bi odbio, pre svega jer ga ceni i smatra ga istorijskom ličnošću.

- Nadam se da će moji potomci jednog dana reći: „Moj otac je stajao uz ovog čoveka u trenucima koji su bili najteži u Evropi u tom trenutku, najteži ekonomski i zdravstveno u poslednjih 70 godina“ - kazao je on za Televiziju „Prva“. Dodao je i da je prvo što će uraditi nakon izbora vlade biti to da stupi u kontakt sa saradnicima i što pre počne da radi, kao i da se nada da će od dosadašnje ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović dobiti podršku.

Marija Obradović, kandidatkinja za ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, izjavila je juče da je očekuje mnogo posla na toj funkciji, pošto je reč o ministarstvu koje se bavi pitanjima izbornog procesa, jedinstvenog biračkog spiska i matičnim knjigama. Ona je za TV „Prva“ istakla da su pitanja digitalizacije i e-uprave još jedan veliki zadatak koji je očekuje na čelu resornog ministarstva. Ona je dodala da još nije upoznala zaposlene u ministarstvu, ali im je poručila da će se mnogo raditi.

- Ako sam nešto naučila radeći s Aleksandrom Vučićem ovih 12 godina, to je da u ovom poslu nema odmora i nema vikenda - naglasila je Obradovićeva.

Pročitajte još: