Vojislav Šešelj i Igor Vukić
Foto: Printskrin TV Hepi
Vojislav Šešelj i Igor Vukić

Foto: Printskrin TV Hepi

Vojislav Šešelj i Igor Vukić, Foto: Foto: Printskrin TV Hepi

Šešelj je istakao da je osnovni metodološki metod u Vukićevoj knjizi "Radni logor Jasenovac", taj što se Vukić oslanja samo na hrvatske državne arhive o Jasenovcu. 

Lider radikala je ubedljivo objasnio da ustaše nisu vodile evidenciju svih zatvorenika Jasenovca, već da je najveći, ogroman broj siromašnih Srba, svih Roma i mnogih Jevreja odmah likvidiran na brutalan način.

Vukić je u emisiji tvrdio čak i da je "srbosjek" izmišljen.

Lider radikala je u toku emisije, ali uz pomoć i voditelja Milomira Marića, krenuo sa "teškom artiljerijom". Šešelj i Marić su Vukiću nabrojali veliki broj izvora koji opovrgavaju njegove teze o Jasenovcu. Izvori koje su Marić i Šešelj navodili i citirali bili su ne samo srpski, već i nemački i hrvatski. Neki izvori su bili i direktno ustaški, a svedočili su o brutalnosti u Jasenovcu, kao i o masovnom ubijanju.

Vukić je neubedljivo tvrdio da se radi o izmišljotinama, čak je negirao i svedočenja žrtava iz Jasnovaca i logora NDH.

On tvrdi da su i mnogi Hrvati i ustaše izmišljali, a sve da bi ispunile želje Josipa Broza Tita. Šešelj je onda reagovao i podsetio da je Jasenovac zarastao u korov, da partizani nisu hteli da ga oslobađaju i da Tito nikada u životu nije posetio Jasenovac, te tako efektno pobio u te Vukićeve teze. 

Marić i Šešelj su konstatovali da je revizija istorije koju vrši Vukić previše čak i za današnju zvaničnu Hrvatsku, te da njegove tvrdnje nisu dobrodošle čak ni u Zagrebu. 

Pročitajte još: