Nenad Borović
Privatna arhiva
Nenad Borović

Privatna arhiva

Nenad Borović, Foto: Privatna arhiva

- Želim da svoj mandat odradim do kraja, a ne da živim od privilegija, da se u Skupštini ne pojavljujem i uzimam nešto što mi ne pripada. Drugi razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj korak jeste to što se ne slažem sa politikom DS-a, koja se svela na kukumavčenje i prenemaganje iz dana u dan. DS izbegava da se suoči sa stranačkim problemima, mislim na blokadu računa, koja je rezultat zloupotreba Dragan Đilasa, koji u ovom momentu svojim nalozima i diktatom upravlja DS-om. To neću da trpim, protiv toga sam se dve godine bunio, ja sam radio na izveštaju koji je ustanovio nepravilnosti u stranci.

Mnogi su spekulisali da je vaše isključenje iz DS-a u stvari Đilasova osveta vama baš zbog toga što ste radili na tom izveštaju.

- Naravno da sam na taj način gurnuo prst u oko mnogima. Insistirao sam da taj dokument ne skuplja prašinu u stranci, već da se iznese u javnost, pre svega na stranačkim organima, pa da onda pravni tim podnese i krivične prijave zbog očiglednih zloupotreba.

Pročitajte još:

 

Da li očekujete napade bivših kolega iz DS-a?

- Verovatno će toga biti, ali meni je savest čista. Razmišljao sam o tome da vratim poslanički mandat, ali kome da ga vratim? Stranci koja ne učestvuje u parlamentarnom životu Srbije ni na jednom nivou, stranci čiji poslanici uzimaju privilegije i plate, ali ne dolaze na sednice. Neću da vraćam mandat, nastaviću do kraja mandata da radim pošteno ono zbog čega su mi građani ukazali poverenje. Pokušaću to u SNS-u, jer vidim da je to jedina stranka koja rešava probleme i ne beži od njih.

DS je doneo odluku o bojkotu, mnogi kažu da ta odluka stranku vodi u bankrot, da li je to tačno?

- Jeste. To je odluka koja će stranku potpuno eliminisati iz političkog života. To je odluka koja je ravna političkom samoubistvu. Na kraju izbornog dana sledeće godine jedina dilema će biti da li nestajete sa političke scene ili ćete biti asimilovani od strane stranke Dragana Đilasa, koji svoju stranku nije stvarao, već ju je kupio. Đilas tako posmatra politiku, ja politiku tako ne doživljavam. Bivšim stranačkim kolegama želim svu sreću i dobro zdravlje, ali ne želim da učestvujem u političkom samoubistvu.

Niste bili jedini u DS-u koji se protivio bojkotu, mislite li da će vaše kolege smoći snage da izađu na izbore?

- Nisam siguran. Ja neću da radim po Tviter nalogu Dragana Đilasa i njegovim direktivama, radiću onako kako mi savest nalaže.

Da li Zoran Lutovac ima autoritet u DS-u?

- Odluke o strateškim pravcima politike donose se van DS-a. To isključivo radi Đilas. DS je u nekoj vrsti dužničkog ropstva. Od ukupnog duga DS-a, više od 50 posto se duguje Draganu Đilasu. On je od Razvojne banke Vojvodine otkupio dugove DS-a. Dugove koji su iznosili 49 miliona dinara, on je otkupio za 38 miliona dinara. U istom danu je sa Bojanom Pajtićem potpisao novi ugovor po kojem DS njemu duguje 49 miliona dinara, a ne 38 miliona dinara. Te podatke imam, to su verodostojni i kredibilni podaci.

Da li to znači da će Đilas postati vlasnik DS-a ako ta stranka ostane bez državnog finansiranja?

- On je već vlasnik. DS sada dobija određenu svotu na ime poslanika u Skupštini Srbije i AP Vojvodine. Pošto je račun u blokadi već šest i po godina, sav novac ide Đilasu. Em nas je upropastio finansijski, em sav novac ide njemu. To je vrlo perfidno.

Vučić ljude motiviše na rad

- Hoću da budem deo organizacije čiji predsednik, mislim na gospodina Vučića, okuplja ljude i koji ljude ne tera iz svog okruženja zato što imaju drugačiji stav. Hoću da budem u stranci čiji predsednik motiviše ljude da rade, a ne na nerad i bojkot. Vučić je čovek koji ispred svega stavlja državne i nacionalne interese, a ne svoje lične interese.

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat

 

Komentari (2)

ćuk

18.09.2019 12:56

Čovek pleo mreže i ušao u politiku, sve radi za pare. Bez obraza, pfuj.

Pera Detlic

18.09.2019 14:18

Preletac... taki su najgori.