Nebojša Zelenović
Tanjug/Dragan Kujundžić
Nebojša Zelenović

Tanjug/Dragan Kujundžić

Nebojša Zelenović, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U svojoj dvoličnosti on ide i korak dalje, pa kaže da svaki građanin mora slobodno da bira. I taj film smo gledali u njegovoj režiji. Glavni glumci tog filma su Zelenovićevi prvi saradnici, koje je cela Srbija putem audio zapisa mogla da čuje kako građane ucenjuju otkazom, prete im i traže da glasaju za Zelenovića i oni i njihove porodice.

Takođe, čuli smo i kako Zelenovićev politički otac Dušan Petrović naređuje svojim članovima biračkih odbora da srpske naprednjake udalje sa glasačkih mesta, da im onemoguće brojanje listića. O idejama da se članovi biračkih odbora truju lekovima, koji bi im bili tajno stavljeni u kafu, izjasniće se nadležni organi. I onda posle svega Zelenović priča o nekakvoj demokratiji i o razvoju grada, kojeg bi sad da razvija pošto ga je u prethodnih 25 godina doveo do prosjačkog štapa.

Od Zelenovića, koji je očigledno izgubio dodir sa realnošću beže svi koalicioni partneri i svi saradnici. Samo njemu nije jasno da je Šabac tražio kraj njegove vladavine. Čak je i njegov mentor Dragan Đilas priznao da je Zelenović izgubio izbore, iako je, kako navodi, kontrolisao medije. Ali narod nije mogao da kontroliše. 

Narod je glasao za listu „Aleksandar Vučić - Za našu decu“ i zato su srpski naprednjaci na 95 biračkih mesta priznatih od strane Upravnog suda, dobili čak 37 mandata, dok je Zapadna Srbija dobila 7, Ruska stranka 1 i Evropska zelena partija 1 što je ukupno 46 i što je nova skupštinska većina. S druge strane, Zelenović sa svoja 22 mandata i Prilika sa 1 čine opoziciju u šabačkom parlamentu.

Još samo Zelenović da shvati da više nije vlast i da konačno ustane iz fotelje gradonačelnika s kojom misli da je srastao, poručio je Glavni odbor SNS-a.