Nebojša Zelenović
Printscreen/Youtube
Nebojša Zelenović

Printscreen/Youtube

Nebojša Zelenović, Foto: Printscreen/Youtube

Pošto mu nije pošlo za rukom da izbore poništi, pokušao je da odloži sprovođenje odluke Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta podnošenjem prigovora, a kada je video da ni to nije dovoljno, setio se da zloupotrebi borbu protiv virusa Covid 19 i uvede vanrednu situaciju u Šapcu.

Naravno, pre toga je pustio da broj zaraženih poraste do te mere da Šabac, prvi put od početka borbe sa nevidljivim neprijateljem, postane žarište. Kako se to dogodilo? Jednostavno - Nebojša Zelenović nije učinio ništa da spreči širenje zaraze u gradu na Savi.

Naprotiv, on je čak organizovao tri javna događaja u gradu usred pretnje od širenja virusa- konjičke igre, Ružu lipolista i njemu lično najvažniju, sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke.

Skandalozna je činjenica da su se Lutovčeve ili tačnije rečeno Đilasove demokrate okupile u Šapcu 28.6., samo dva dana posle poslednjeg upozorenja Gradskog zavoda za javno zdravlje o neophodnosti pooštravanja mera u gradu zbog opasnosti od širenja zaraze.

Povezane teme:

To upozorenje Gradski zavod je uputio Zelenoviću 26.6., a posebno ističemo da su mu prethodila još dva upozorenja i to 20.6. i 23.6. Ni na jedno upozorenje, o čemu naravno postoje dokumenti, Nebojša Zelenović se nije obazirao, zaslepljen željom, da uprkos izbornoj volji naroda, još malo zadrži fotelju gradonačelnika.

O tome koliki je epidemiološki rizik za Šapčane predstavljalo okupljanje lažnih demokrata svedoči i jedna od fotografija, gde se jasno vidi da od njih 32 na fotografiji samo šestoro imaju maske.

Posle tri upozorenja Gradskog zavoda o opasnosti od širenja epidemije, oni nisu ni maske stavili!

Toliko o tome koliko je Zelenoviću važno zdravlje njegovih sugrađana. Ni malo, u svakom slučaju manje od želje da što duže zadrži fotelju gradonačelnika, ali i da sebi obezbedi rezervni položaj u Demokratskoj stranci.

Zato im je i ukazao gostoprimstvo, ugrozivši tim neodgovornim činom ceo jedan grad. Osim moralne, čini se da tu ima prostora i za priču o krivičnoj odgovornosti. Ali i to će doći na red čim, u skladu sa zakonom i izbornom voljom građana, napusti poziciju vlasti, za koju se tako čvrsto i beskrupulozno drži.

Pročitajte još: