Aleksandar Marković
Alo!
Aleksandar Marković

Alo!

Aleksandar Marković, Foto: Alo!

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pitao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li će istragom koju je najavio, a zbog koje je, kako kaže, protiv njega pokrenuta hajka, biti obuhvaćen i period kada je Dragan Ðilas bio gradonačelnik Beograda

Marković je naveo da je period Ðilasove vlasti u Beogradu bio obeležen brojnim aferama.

Pročitajte još:

 

- Više puta smo ovde u Narodnoj Skupštini govorili o njima, iznosili i konkretne podatke, navodili i konkretne iznose. Postoji osnovana sumnja da je rezultat razlike od 74.000 do 25 miliona evra upravo proizvod afera - rekao je Marković.

Aleksandar Marković

Printscreen

Aleksandar Marković, Foto: Printscreen

On je dodao da se poslednjih dana vodi hajka protiv Stefanovića od strane Dragana Ðilasa, Boška Obradovića i ostalih iz Saveza za Srbiju, kao i nekih medija poput TV N1, lista Danas, navodeći da je ta kampanja počela dan nakon najavljene opsežne istrage protiv Ðiasa.

- Očigledno da je Nebojša Stefanović takao u osinje gnezdo, što bi narod rekao, i izazvao neverovatnu količinu histerije i nervoze kod Dragana Ðilasa, koji je momentalno dao nalog da se krene u ovakvu kampanju - rekao je Marković.

Kako kaže, “greh” Nebojše Stefanovića je taj što je postavio pitanje kako je Ðilas sa 74.000 evra, koliko je tvrdio da je zaradio u Češkoj, došao do najmanje 25 miliona evra.

- I to sve u vreme vlasti njegove stranke i za čije je vreme obavljao važne funkcije. Umesto odgovora imamo hajku na ministra, imamo kampanju o nekakvom falsifikatu i sve ostalo što danima gledamo na N1, čitamo u Danasu - rekao je on.

Ocenio je da je reč o skretanju pažnje sa najavljene istrage a sve zbog straha šta će ta istraga pokazati.