Nebojša Stefanović
Printscreen
Nebojša Stefanović

Printscreen

Nebojša Stefanović, Foto: Printscreen

- Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupstini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje - rekao je Stefanović koji se uključio direktno u program TV Prve.

On je naveo da je bilo manje demonstranata nego u četvrtak uveče za oko 30 odsto i da ih je bilo između 3.000 i 3.200, ali da je situacija potpuno drugačija.

Apeli nisu uslišeni, rekao je ministar i dodao da je jedan deo demonstranata nasilno pokušao da uđe u Skupštinu, da gađaju kamenicama policajce.

Upozorio je da će svako ko se bavi nasiljem dobiti odgovor države i da su ove scene za svaku osudu i da policija trpi veliko nasilje, ali da reaguje pravovremeno i ispravno.

Kaže i da im "skida kapu dole" i da postuje sve ono što rade, kako izdržavaju teške napade.

Podsetimo, tokom sinoćnjeg protesta uhapšeni su i dva strana državljanina. Jedan muškarac iz Tunisa i jedan iz Velike Britanije. Reč je o Dkhili Samiju, državljaninu Tunisa i Džejmsu Dejvid Makmilana, državljaninu Velike Britanije.

Tokom sinoćnjeg protesta zbog bacanja kamenica, baklji i flaša kako na policiju, tako i na zgradu parlamenta je privedeno više od 70 ljudi.

Pročitajte još:

 

Komentari (4)

Zika

11.07.2020 12:22

Nije ovo dobro gospodine Stefanovicu,policija je sputana glupim zakonima i novodnim ljutskim pravima,policiju treba pustiti da radi svoj posao prekoracenja nije bilo cak je bilo situacija gde policija nije reagovala adekvatno pa onda treba te kazniti jer su bili blagi prema rusiocima drzave....zato imate mandat imate podrski naroda i pustite policiju da se obracuna sa bagrom...

N.N

11.07.2020 12:44

Sve ce ovo Narod platiti...Ljudi Baaa...

R. S

11.07.2020 14:19

Ocigledno je da neko ne da, da reaguje policija kako bi trebalo da reaguje u ovakvim situacijama. Privatna i Državna svojina oštecena u velikoj meri, životi ugroženi kako civila tako i policajaca.

Zoki

11.07.2020 17:47

Sve te huligane gospodine stefanivicu u zatvor dosao je da lomi nasu imovinu sto ne lomi po svojoj kuci za takve nema demokratije a nema je nigde u svetu demokratija je za narod a ne za huligane radio sa u italiji da tamo rade ovako kao policajcu stosu slomili obe noge karabinjeri bi upotrebili vatreno oruzje ne palice