Ana Brnabić
TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

Ana Brnabić, Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

Ona je ponovila da je predsednik Vučić tokom kovid krize obilazio žarišta, što je, kaže, njegov posao i izraz solidarnsoti sa građanima, te dodala da bi ga kritikovali i da nije išao nigde, jer bi mu tada prigovarali da ga “nigde nema” u vreme krize.

“Najbolje je da radite ono što je u interesu građana. To radi predsednik, radim ja, ceo tim. I da se ne obazirete na stalne upadice sa strane ili optužbe ili bacanje malog blata, već da se borite, a građani će odlučiti da li ste radili svoj posao. Ne vodimo kampanju radimo posao i moje gostovanje ovde nije kampanja”, rekla je Brnabić.

Dodala je da u kampanji ne učestvuje kao premijerka, već kao Ana Brnabić, kao članica da podrži SNS i njenu listu, ali da to radi posle radnog vremena, vikendom i da troškove toga pokriva sama.

Ana Brnabić

Printscreen/ Prva

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

“Ti koji nas danas optužuju za fukncionerske kampanje su svi do jednog bili na vlasti i vodili funkcionerske kampanje, i za to je bilo u redu. Svi koji se danas žale na uslove, žale se i EP, a verujem da nijednom u pismo evroparlamentarcima nisu pomenuli – ‘da, ja sam bio taj koji je te zakone izglasavao”. Zakoni su isti kao 2012. godine, ali sada im ne odgovoravaju”, rekla je Brnabić.

Na pitanje u vezi sa izveštajem REM-a, u kojem se navodi da je SzS dobio najviše prostora, a što su “pojedini analitičari nazvali propagandni izveštaj”, Brnabić kaže da kad god neko čuje nešto što mu se ne sviđa, onda je to propaganda.

“Moraju da se obrate REM-u, da im objasni. Meni se uzveštaj čini potpuno jasan i nedvosmislen. To što se nekome ne sviđa rezultat ili ne odgovara istini koju oni žele da prikažu, tim gore po istinu”, rekla je Brnabić.

To, dodaje, potvrđuje tezu da u Srbiji postoji sloboda medija i pluralizam, te da svako može da kaže šta misli, da kritikuje vlast i vladu, i da je ovo u potpunosti slobodno društvo.

Na primedbe o spuštanju cenzusa, Brnabić kaže da se prvo govorilo da veći cenzus znači nedovoljnu zastupljenost, a kada se cenzus spusti, onda se kritikuje i taj potez, te da je to dokaz da šta god da se uradi, neko će reći da je trebalo suprotno.

Dodala je da smanjenje cenzusa ide na ruku opozicionim i manjim strankama i potpuno je na štetu najveće SNS, ali će povećati reprezentativnost u parlamentu, ali i navela da će u takvim uslovima biti izazov napraviti većinu, pored više stranaka u skupštini.

Brnabić je navela da je dijalog predsednika sa strankama koje su najavile učešće na izborima rezultiralo još jednom važnom stvari, da potpise ne overava samo notar već i opština.

“Sve je to dobro za ostale liste, ali je na uštrb SNS, ali će sve to omogućiti i jaču demokratiju u Srbiji, i nadam se da će naredni saziv obezbediti jos veću reprezentativnost pogleda, uverenja i stavova građana Srbije”, rekla je Brnabić.