Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Tokom obraćanja prisutnima u novootvorenom hotelu "Mona Plaza" na Dorćolu, predsednik Srbije se zakašljao i iznenadio sve okupljenje. A onda je objasnio o čemu je reč:

- Ne brinite, nije koronavirus. Bio sam negativan na testu - objasnio je Vučić uz osmeh.

Novi hotel kompanije Mona Hotel Menagement - Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je danas otvoren u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Razvoj infrastrukture u Srbiji

U Srbiji je izgrađeno 350 km novih auto-puteva i 5.000 km regionalnih puteva, a sve u cilju povezivanja zemlje i regiona što će dovesti do priliva novih investicija, otvaranja radnih mesta i poboljšanja životnog standarda građana.

Srbija bečeži rast BDP-a od 4 odsto godišnje što je svrstava u sam vrh Evrope, a prosečna plata je povećana sa 350 na 515 evra, dok je minimalna plata uvećana za više od 50 odsto, odnosno sa 15.000 na 30.000 dinara.

Broj nezaposlenih je smanjen za više nego duplo, sa 700.000 na 300.000 nezaposlenih, a dostupni su i bolje plaćeni poslovi poput 15.000 novih radnih mesta u IT industriji koja su dostupna svima sa neophodnim kvalifikacijama.