Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak
screenshoot
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

screenshoot

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak, Foto: screenshoot

Odgovor države biće nemilosrdan protiv kriminalnih grupa u skladu sa zakonom i ustavom, pravdom, moralom i potrebama građana Srbije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

On je izjavio da je Srbija uspela da se u poslednjem periodu obračuna sa nekoliko kriminalnih grupa, koje su počinile brojna ubistva. Vodila se istraga za tri, sada već za 4, a ima novih saznanja i o drugim ubistvima i nestalima, rekao je Vučić u obraćjanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je naveo da će u roku od 72 sata biti novih saznanja, jer su pozamljene sprave kojima se otkrivaju novi dokazi.

Naveo je da su kod pripadnika najpoznatije grupe uspeli da uz pomoć tih sprava dođu do saznanja o kojima nije moglo ni da se sanja.

Pripadnici o grupe kojoj se govori imali su fotografije i obelezena lica u BIA i MUP-u, koji su im bili neprijatelji i "progonitelji".

Među tim ljudima, kako je precizirao, nije niko od čelnika MUP-a, već operativci koji su direktno uspeli da ih uhvate i ti ljudi su junaci, jer su rizikovali u pravom smislu reči zivote.

Vučić je rekao da ima mlađih kriminalnih grupa koje žele da nastave kriminalne delatnosti, ali je poručio da će ubrzo biti rastureni i iza resetaka.

- Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da je vreme da nastave "slavna dela prethodnika - i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan nacin - poručio je on.

Ministar policije Aleksandar Vulin govorio je danas o dekodiranju skaj telefona.

On je, govoreći o fotografijama i imenima operativaca MUP-a i BIA koji su radili na ovom slučaju, a koje su nađene u telefonima pripadnika organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković, Vulin je naveo da je imena i fotografije tih osoba njima neko dojavio i naglasio da će biti utvrđeno ko je to uradio.

Na pitanje novinara da objasni postupak dekodiranja skaj telefona i komunikacija, ministar je rekao da su kod pripadnika organizovane kriminalne grupe oduzeta 44 telefona koji su dekodirani i u kojima su nađeni brojni dokazi krivičnih dela, neki za dela za koje se znalo da su ih počinili, a neki za koje je tek otkriveno da su njihovo delo.

Prema njegovim rečima, svrha monstruoznih snimaka i fotografija koje su pripadnici klana razmenjivali između sebe i slali protivnicima bila je zastrašivanje.

- Vrh mafije je stradao, a stradaće i ulični prodavci - istakao je Vulin i dodao da postoje oni koji već pokušavaju da preuzmu tržište, teritoriju i mrežu klana Belivuk-Miljković i naglasio da će se i s njima država na isti način obračunati.

Pročitajte još: