Sulejman Ugljanin
Tanjug/Sava Radovanović
Sulejman Ugljanin

Tanjug/Sava Radovanović

Sulejman Ugljanin, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

* Lider SDA Sandžaka poslao platformu za rešavanje statusa Sandžaka

* Od Beograda i Podgorice traži deo teritorije

* Ugljanin takođe traži za Sandžak zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast

Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka, zvaničnicima Srbije i Crne Gore poslao je platformu za rešavanje statusa Sandžaka kojom se predviđa da taj region dobije zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast.

Sastali se Ugljanin i Veselji u Crnoj Gori! Napravljen krvavi PLAN u "okupiranim albanskim Alpima"?! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo/Novosti.rs/V.M. DATUM I VREME: 02.08.2019. 18:39 Predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin boravili su prethodnih dana u Gusinju u Crnoj Gori. Foto: Facebook/Printscreen/Dr Sulejman Ugljanin Predsednik skupštine tzv.

 

 

Ugljanin sada čeka reakcije dve zemlje od kojih planira da otcepi deo teritorije, i to jugozapadne delove Srbije i severni deo Crne Gore.

On je na konferenciji za novinare rekao da za tu ideju očekuje podršku svih građana Sandžaka, uključujući Srbe i Crnogorce.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Ugljanin je platformu za rešavanje statusa Sandžaka poslao i međunarodnoj zajednici od koje očekuje podršku za svoje separatističke ideje.

On se opet pozvao na rezultate ilegalnog referenduma koji je u oktobru 1991. godine održan u Sandžaku na kojem su Bošnjaci izglasali autonomiju sa pravom priključenja nekoj od susednih republika. 

SULJO SA KURTIJEM OPET PROVOCIRA I GURA PRST U OKO SRBIJI Zajedno proslavljaju 141. godinu " Prizrenske lige", ali to nisu jedini gosti

ŠTA TO SULJA IZA BRDA VALJA Otcepiti Sandžak od Srbije pa formirati teritoriju po uzoru na Veliku Albaniju ili napravit " Novu Tursku" na Balkanu?!