NOVA PROVOKACIJA HARADINAJA: POSLAO DRSKO I BEZOBRANO PISMO VUČIĆU Napao ga zbog "srpske robe", a onda poručio: " O ukidanju taksi nema govora"

Provokacija

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

 

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiciću u kome ga prakticno optužuje da je zbog taksi napravio plan veštačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja severa Kosova i Metohije.

Haradinaj je na pres konferenciji, na srpskom, jeziku, rekao da je uptio pismo Vučiću, kao i da je o tom planu Beograda informisao zemlje Kvinte.

 

"Građani severa ne mogu da budu taoci. Oni su taoci ove situacije i nije uredu da se to forsira", kazao je Haradinaj.

O ukiradnju taksi nema govora, ali će prištinska vlada, kako je rekao Haradinaj biti tu za građane severa ako im bilo šta treba, uključujući i mobilne prodavnice.

 

"Nije nam namera da otežavamo život građanima na Severu i ne razumemo plan Srbije da silom uvozi robu na Kosovo. Ne može silom, vreme za silu je prošlo. Ako napravimo dogovor za međusobno priznaje u postojećim granicama onda mogu i ekonomski odnosi i slobodna trgovina", rekao je Haradinaj.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi