Opozicija
screenshoot
Opozicija

screenshoot

Opozicija, Foto: screenshoot

Pozivajući se na saznanja iz srpskih bezbednosnih struktura, list piše da je cilj ove operacije bio da se, po objavljivanju pomenutih fotografija u javnosti stekne utisak kako srpske službe uhode opozicione prvake, a da se naknadnom "obradom" događaja kroz društvene mreže sve ironično interpretira kao sindrom "balkanskog špijuna" koji je zahvatio srpski obavestni aparat.

PROČITAJ JOŠ:

List navodi da je višečasovni razgovor trećeg sekretara Ambasade SAD Katerin Virdžinije Vlazak sa Jelenom Anasonović i savetnika u Ambasadi Dejvida Lingrena Gerenbeka sa liderom PSG Sergjom Trifunovićem u Hiltonu u javnosti protumčen kao direktno mešanje u unutrašnju politiku.

Opozicija u hotelu

screenshoot/Glas Srbije

Opozicija u hotelu, Foto: screenshoot/Glas Srbije

Na pitanje Novosti kakvog je karaktera bio sastanak u hotelu Hilton, iz Ambasade SAD im je odgovoreno da je njihov posao da razumeju ovu zemlju.

PREPORUČUJEMO:

"Da bismo to postigli redovno se srećemo i i slušamo razne predstavnike ove kompleksne i fascinantne zemlje. Ti susreti ukljujuju ne samo zvaničnike vladajuće koalicije i opozicije, već i novinare i poljoprivredne proizvođače..."

List, međutim, konstatuje da se ne može pobeći od činjenice da je, ambasador Kajl Skot već imao nekoliko incidenata koji su okarakterisani kao mešanje u unutrašnje odnose.

Podsećaju da se pre godinu dana Skot pojavio na biračkom mestu, kao posmatrač lokalnh izbora. Pre tri godine, dodaje se, došao je u sedišt DS, kad su stizali prvi rezultati izbora.

Komentari (1)

slađa

09.02.2019 00:28

Od Sergeja Trifunovića nećete saznati ništa o fascinantnoj i kompleksnoj Srbiji. Kao ni od žutokljune Jelene Anasonović. Ne poznaju oni Srbiju.