Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Predsedništvo Srbije
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Predsedništvo Srbije

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije

* Predsednik Francuske Emanuel Makron nastavlja danas posetu Srbiji, razgovorom sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO)

* Predsednici Makron i Vučić položili su juče vence kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, kada se predsednik Francuske obratio na srpskom i rasplakao mnoge koji su slušali njegov emotivni govor

* Zvanični sastanci završeni su juče

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom "Tviter" nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj.

"Na spomeniku, koji je u srcu Beograda napisane su reči: 'Mi volimo Francusku'. To je snaga našeg prijateljstva, isklesana u kamenu. U ime Francuske, došao sam da kažem hvala srpskom narodu", napisao je ćirilicom Makron na svom Tviter profilu.

Objava

Printscreen

Objava, Foto: Printscreen

Makron je podsetio i da 18 godina nijedan francuski predsednik nije posetio Srbiju što je, smatra, previše.

Pročitajte još:

 

"Ovde sam da razgovaramo o celoj našoj zajedničkoj prošlosti. I da otvorimo novu stranicu između naše dve zemlje", napisao je Makron u drugom tvitu na francuskom jeziku.

Inače vest o poseti Makrona objavljena je i na Tviteru Jelisejske palate, kao i govori Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji za novinare i kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, na Kalemegdanu.

BONUS VIDEO

FRANCUSKA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?