Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministarkom odbrane Francuske Florans Parli.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministarkom odbrane Francuske Republike Florans Parli.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 13, 2019 at 3:28am PST

Sastanak je bio u 12 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga održana je konferencija za medije.

Prva je okupljene pozdravila francuska ministarka, zahvalila se na dočeku i naglasila da je "Zapadni Balkan naš sused i bitno je da bude uključen u Evropu, te da se izuzme od negativnih uticaja".

Ona je podsetila na višedecenijsko prijateljstvo Srbije i Francuske naglasivši da smo braća po oružju i predsedniku Vučiću prenela poruku predsednika Emanuela Makrona koji, kako je rekla, jako drži do saradnje sa Srbijom i na koga je nedavna poseta Beogradu izuzetno obeležila te je specifično pomenuo Srbiju u godišnjem obraćanju francuskim ambasadorima rekavši da je Srbija država partner.

- Bratstvo po oružju ostalo nam je u srcima još od Prvog svetskog rata a dsad imamo unuke tih ljudi koji svedoče o našem prijateljstvu - dodala je Parli.

- Nećemo zaboraviti koliki je doprinos dao srpski narod u Prvom svetskom ratu. Želim da zahvalim predsedniku Vučiću i ministru Vulinu na dočeku i kvalitetu razgovora - rekla je ministarka dodajući da ove godine slavimo čak 180 godina diplomatskih odnosa.

Nakon ministarke, kratko se obratio predsednik Srbije:

- Hoću da kažem da je ovo prvi put posle 35 godina da imamo francuskog ministra obrane u Beogradu. Veliko Vam hvala što ste došli u našu zemlju. Spremni smo sa Francuskom čak i bilateralno da učestvujemo u raznim misijama, za nas su Francuzi prijatelji - rekao je predsednik i naglasio da Srbija ne učestvuje u "orkestriranoj kampanji" protiv Emanuela Makrona.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen