Muamer Zukurlić
Youtube printscreen
Muamer Zukurlić

Youtube printscreen

Muamer Zukurlić, Foto: Youtube printscreen

- Kriminal je eskalirao, pogotovo na prostoru Sandžaka, a trebalo bi da ga nema. Kada prozovemo istine koje su skrivene u društvu, onda se to tumači kao da je s razlogom, budući da nije popularno prozivati kriminal. Kriminalci su bajbogatiji i najuticajniji ljudi, ali pošteni nisu i o tome se mora govoriti. Oni su bili jedna od poluga onog razaranja privrede u Novom Pazaru. Desilo se da od 5.000 ljudi ima samo 20 posto preživelih, ali starijeg stanovništva, koje nije spretno za rad u potpunosti. U prošlosti, nije uspela država da se izbori sa kriminalom, nadam se da ga ubuduće neće biti.

Pročitajte još:

Kriminal treba predstaviti kao najprljaviji posao današnjice, a ljude koji se njime bave kao najgori sloj društva. Našu decu ne očekuje lepa budućnost, ukoliko mi taj kriminal ne pokorimo.

- Našim delovanjem, kroz medije, kroz kulturne i prosvetne institucije, kriminalci nisu ugledni u Novom Pazaru, jesu uticajni, ali pored kulture, nadam se da oni neće moći da opstanu. Postoje institucije koje vodim u tom gradu i oni znaju da protiv mene ne mogu. Mogu doći do bilo koga, jer su oni finansirali pojedine kampanje u politici. Mene nisu mogli kupiti, niti će moći. Ne možete voditi rat sa kriminalom, a koketirati sa tim ljudima. Moramo ih predstaviti kao gubavce, poput najgoreg sloja društva. Građani čeznu da se mi izborimo sa kriminalom. Davao sam zahteve da se kladionice u Novom Pazaru ukinu, jer su ilegalno otvorene. Na 200m od osnovne škole, nalazi se kladionica, to nije normalno. Obračun sa korupcijom i kriminalom, ako bi se desio, bila bi najvažnija operacija koja bi se izvršila - izjavio je Muamer Zukorlić.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!