Fašizam ispred Skupštine
Masanori Jošida
Fašizam ispred Skupštine, Foto: Masanori Jošida

Upitala je da li do te mere sako može da bude pocepan ukoliko neko samo uputi verbalnu uvredu i istakla da sako u tom stanju može da bude samo ako vas „fašisti brutalno ispred Skupštine napadnu, gaze, vuku“.

Obavestila je da Rističević ima određene povrede i da se nalazi u ambulanti.

Maja Gojković, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Smoći će snage da govori o ovome na današnjem zasedanju. Na maski se nalaze i tragovi krvi od povreda koje je zadobio od Obradovića i fašista koji još uvek stoje ispred Skupštine", kazala je predsednica parlamenta.

Pozvala je državne organe Srbije da reaguju na to ponašanje - tužilaštvo, policiju, sudove da daju konačni odgovor o tom, kako kaže, brutalnom napadu, kao i šta taj napad na poslanika i parlament zaista znači.

"Znamo kroz istoriju kada smo gledali ovakve prizore. To je bila najava za Hitlerov dolazak na vlast, a Hitler je ušao u ponašanje ovih ljudi koji su na stepenicama. Njih niko nije dirao, ostavljeni su da divljaju i ruše legalne i legitimne institucije države. Neka čitava javnost da ocenu današnjeg ponašanja", kazala je Gojković.

Istakla je da će se odlučno suprotstaviti ovakvim pokušajima Obradovića i SzS, kao i pokušaju da se blokira rad Skupštine.

Pozvala je i EU da se opredeli i da ocenu i kažu šta misle o fašističkom ponašanju pojedinih poslanika.

Komentari (2)

filip019

08.05.2020 12:09

muzika,...barjak...pobiše se svatovi oko mlade....

Jo

09.05.2020 01:54

Ugasite kamere, pustite mene i bracelu na par minuta....... Da vidis kako govna zuta beze niz ulice.... Pa ce opet posle da budu nevine zrtve tamo nekog napada.......?