Marko Bastać
Tanjug/Dragan Kujundžić
Marko Bastać

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Jednoj novinskoj agenciji Bastać je bez ikakvih dokaza o izvršenom poslu, a zarad Đilasove propagande, platio usluge u iznosu od pola miliona dinara

* Bastać je firmi uplatio četiri miliona dinara iz opštinskom budžeta, a dokazi ne postoje

* Određenim firmama uplaćivao je novac na ime troškova prevoza za radnike za koje ne postoji dokaz da su radili

Generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije "Transparentnost“ Mario Spasić je gostujući na Televiziji Pink rekao da je budžetska inspekcija na 20 strana pobrojala probleme u opštini Stari Grad.

- Na ručkove je potrošeno 900.000 dinara. Za usluge mobilne tefonije Bastać je dao, blizu 20.000 evra. Opština Stari Grad na čelu sa Bastaćem je dobavljačima, navodno platila 600.000 evra za razne usluge za koje ne postoje dokazi da su izvršene, pa je veliko pitanje gde je taj novac – kaže Spasić.

Kako je dodao, jednoj novinskoj agenciji Bastać je bez ikakvih dokaza o izvršenom poslu, a zarad Đilasove propagande, što je sada jasno, platio usluge u iznosu od pola miliona dinara.

Pročitajte još:

Bastać je firmi koja se bavi pružanjem pomoći starijim i iznemoglim licima uplatio četiri miliona dinara iz opštinskom budžeta, a dokazi da je usluga pružena ne postoje.

Spasić je čitajući izveštaj budžetske inspekcije naveo da je Bastać Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" uplatio oko dva miliona dinara navodno za 217 termina u okviru progmama "Školica sporta“, a bez dokaza da su ih deca iskoristila.

Prema njegovim rečima, Bastać je određenim firmama uplaćivao novac na ime troškova prevoza za radnike za koje ne postoji dokaz da su radili, a ni živeli do 50 kilometara od mesta stanovanja.

Marko Bastać

Grupa građana Šta radite bre

Marko Bastać, Foto: Grupa građana Šta radite bre

- Skoro tri miliona dinara iz budžeta je mimo zakona prbačeno Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović“. Po posebnom programu je opština pomagala, verovatno su se preko tog sportskog centra i prale pare - naveo je Spasić.

On je podsetio da je Lazar Lešnjak, Bastaćev kum izneo niz šokantnih podataka kako ga je Bastać uhapsio, vršio nad njim torturu, mučio ga, a sve zato što su biliu nekom korupcionaškom dilu, gde je Lešnjak neki novac zadržao, a trebalo je da preda Bastaću.

Reči bosanskog političara odjeknule u regionu! Veliki skandal!

AUTOR: Alo.rs/Agencije/I.L. DATUM I VREME: 20.11.2019. 09:24 Mektić je uputio neprimerene poruke predsedniku Srbije! Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić Ministar bezbednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić je na svom Tviter nalogu objavio vulgarnu poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, preneli su mediji u RS. NOVI RASCEP U DS, FORMIRA SE NOVA PARTIJA Lutovca napuštaju tri poslanice!

- Mi smo tu priču posmatrali sa nivoa ljudskih prava, gde je potpuno jasno da mu je bilo suspendovano svako pravo u momentu kada je bio uhapšen u kancelariji Marka Bastaća i sa drugog aspekta - sa aspekta uzbunjivača, gde je on čovek izneo niz šokantnih podataka, a što se ispostavilo tačno nakon nalaza Budžetske inspekcije grada Beograda – dodao je Spasić.

Istoričar Saša Adamović kaže da sve što se dešava na našoj medijskoj sceni i nije veliko iznenađenje.

Saznajte još:

- Postoji nekoliko medija koji su možda glasni, ali nemaju takav značaj u široj javnost, koji se bave društveno – političkim radom. Drugima spočitavaju neobjektivnost, pristrasnost, ali su upravo oni mera apsolutne pristrasnosti kada je u pitanju jedna politička opcija, opoziciona, koja se sama tituliše kao Savez za Srbiju, a milsim da bi ime Savez protiv Srbije bilo mnogo logičnije – rekao je Adamović.

Kako je dodao, sve što se desi na opozicionoj sceni, a ne ide im u prilog, poput ovog slučaja Bastać, ne samo kada je u putanju afera sa kumom, već prenos deviza, ometanje radova na Trgu Republike pokriju i spinuju.

Bonus video - Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost