Velika Albanija
Privatna arhiva
Velika Albanija

Privatna arhiva

Velika Albanija, Foto: Privatna arhiva

* Milovan Drecun je predsednik skupštinskog Odbora za KiM

* Otkriven cilj režima u Tirani

*  Albanija formirala terorističku OVK 

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je albanski predsednik Iljir Meta na samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE) na Jahorini pokazao kako izgleda zajednička spoljna politika takozvanog Kosova i Albanije.

UDARNA VEST U PRIŠTINI! Opšta panika posle obraćanja predsednika Vučića! Albanci na nogama zbog jedne njegove rečenice!

On je, komentarišući Metinu izjavu da "treba da se prihvati realnost da je Kosovo nezavisna država", naglasio da je na delu formiranje zajedničke države, tačnije nasilno prisajedinjenje KiM Albaniji.

"To je bio cilj svih režima u Tirani. Tirana je formirala terorističku OVK kao udarnu pesnicu za realizaciju tih ciljeva, da se otme deo naše teritorije i sada pokušavaju da dovrše posao", rekao je Drecun za TV Pink.

Milovan Drecun

Tanjug/Dragan Kujundžič

Milovan Drecun, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič

Izostanak Prištine na skupu je, kako kaže, potvrda da njih ne zanima međunarodna saradnja i da ih zanima samo u kontekstu podizanja kapaciteta samoproglašene države Kosova, da ih što više država prizna.

"Njihov cilj je da se stvori velika Albanija. Albanija želi da se njena zastava zaviori na vrhu Kopaonika. Ta politika ima sledbenika u državama koje su priznale Kosovo", smatra Drecun.

"HARADINAJ LAŽE" Izdao naređenje! Kosovske snage krenule! Izvršen stravičan udar na Srbe!

Dodaje da ono što Meta radi predstavlja širenje regionalne kampanje u kojoj, osim Albanije, učestvuju još neke susedne zemlje.

On je podsetio na nesporazum sa bugarskim premijerom razrešen, ali da je odmah usledila izjava bugarskog evroposlanika i bivšeg ambasadora u Severnoj Makedoniji Aleksandara Jordanova, koji je rekao da je vreme da se Beogradu kaže da će evropske integracije Srbije početi nakon što se Srbija prijavi za članstvo u NATO.

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Foto: Tanjug

Podseća i na Jordanove reči da je Kosovo odvojena država i da "Srbija ima zastarele istorijske ideje prema Kosovu".

"Prijateljstvo se ne gradi na ovakav način", rekao je Drecun.

KOSOVSKI MEDIJI EKSPLODIRALI! Još veći zločinac od Tačija PREUZIMA PREGOVORE SA SRBIJOM!

On je dodao da bi voleo da mu bugarski premijer Bojko Borisov objasni kako gradi prijateljstvo sa Srbijom ako se u Skoplju formira tim iskusnih obaveštajaca koji su već radili i u BiH i na Kosovu, a u tom timu su obaveštajci iz Albanije, Makedonije, Bugarske i Nemačke.