Na današnji dan pre trideset godina formiran višestranački sistem u Srbiji

Održan kolegijum Skupštine Srbije.

sastanak
sastanak, Foto: Alo

Na današnjem kolegijumu Skupštine Srbije, kome su prisustvovali predsednici poslaničkih grupa u srpskom parlamentu, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da je danas tačno 30 godina od obnove višestranačkog sistema u Srbiji.

Moja ocena je da je Srbija u prve 23 godine tog višestranačja imala loše rezultate, a tek u poslednjih 7 godina ide nabolje”, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. “Kada uporedimo vreme u poslednjih 30 godina u Srbiji, možemo konstatovati da smo imali nekoliko ratova, da su rasprodate fabrike i preduzeća, koje su pravili i u kojima su radili naši dedovi, da je razbijena Jugoslavija, da je Srbija pre bila izlovana od strane međunarodne zajednice i da ne možemo da poredimo poštovanje koje je u svetu imala Jugoslavija i Srbija do pre sedam godina. U poslednjih 7 godina Srbija je počela da se menja na bolje i ponovo je Srbija poštovana i u Vašingtonu, u Moskvi, Pekingu, Parizu, Berlinu, Ankari, u celom svetu kao nekada.

I na istoku i na zapadu i na severu i na jugu i u katoličkim i u pravoslavnim i u muslimanskim zemljama. Zato možemo reći da je u tih 30 godina, od kada je obnovljeno višestranačje u Srbiji, poslednjih 7 godina zlatno doba Srbije. A što se tiče višestranačja, nikada se nije desilo da bude niži cenzus na parlamentarnim izborima kao što je bio prošle godine kada je bio 3 posto. Srbija danas ima najniži cenzus u Evropi i najveću stopu rasta BDP – a, to odlikuje današnju Srbiju”, rekao je Marković.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi