Miodrag Daka Davidović
printscreen/youtube
Miodrag Daka Davidović

printscreen/youtube

Miodrag Daka Davidović, Foto: printscreen/youtube

 

Da je snajperista koji je pucao na biznismena Miodraga Daku Davidovića dok je sedeo u društvu vladike Joanikija samo malo bolje procenio putanju metka nakon probijanja posebne vrste stakla na hotelu „Kraun plaza“ i ubio jednog ili drugog, u Crnoj Gori bi izbio građanski rat! 

- Počele su metkom i snajperom da se rešavaju stvari, to je vezano sigurno i za podršku koju Davidović daje Pravoslavnoj crkvi, videćemo ko je stvarno bio meta, te večeri je moglo da dođe do građanskog rata u Crnoj Gori - uveren je direktor Duško Knežević, „Atlas grupe“, koji se nalazi u egzilu u Londonu, odakle se preko Instagrama obračunava sa režimom Mila Đukanovića.

Nalogodavce, po njegovom mišljenju, treba tražiti u vrhu crnogorskih klanova.

Miodrag Daka Davidović

Printscreen/YouTube

Miodrag Daka Davidović, Foto: Printscreen/YouTube

 

- Napad u Beogradu sigurno je organizovao vrh crnogorskog podzemlja, a putevi vode do jednog od vodećih klanova - naveo je Knežević.
Da se i u ovom slučaju može prepoznati potpis pripadnika jednog od dva ozloglašena crnogorska klana, škaljarskog ili kavačkog, tvrdi i naš odlično obavešteni izvor iz bezbednosnih krugova.

- Ovaj slučaj podseća na zločin od pre nekoliko godina u Zvorniku, kada je iz snajpera, dok je bio na terasi, ubijen izvesni biznismen Čedo Đokić. I posle te pucnjave, kao i u slučaju Davidovića, zapaljen je automobil u kom se nalazilo oružje iz kog je pucano. U vezi sa tim odmah su dovođeni i hapšeni pripadnici škaljarskog klana... Odmah posle napada na Novom Beogradu policija je pronašla zapaljeni „reno megan“ i u njemu snajpersku pušku, a zanimljivo je da je i 2016. policija u okviru istrage za pokušaj ubistva tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića pronašla u jednoj garaži na Novom Beogradu automobil „reno megan“ pun oružja... - priča naš sagovornik.

I kriminolog Zlatko Nikolić veruje da iza cele priče stoji neki od crnogorskih klanova.

- Ali pre neki od onih koji su vezani za Nikšić i Hercegovinu. Ovaj snajperista je, inače, po mom mišljenju, poluamater, pravi snajperista nikada ne bi gađao u pokretu, ako nema fiksne pozicije, nema preciznosti. Meta, siguran sam, nije bio vladika jer mnogo bi im bilo zgodnije da ga ubiju tamo gde stoluje nego u Beogradu. Ja bih sve ovo vezivao i za političare, ali te neke nikšićke, deluje kao neko naplaćivanje duga ili likvidacija pod pritiskom - smatra Nikolić.

Medojević: Pratili su ih

- Daka je ozbiljno obezbeđen. I hotel je pokriven kamerama i obezbeđenjem. Moguće je da su pratili i jednog i drugog te da su znali za sastanak (praćenjem telefona). Ali neko je morao fizički da bude u hotelu i dojavljuje preciznu lokaciju mete. Biznis-klub hotela ima tri staklena spoljna zida. A strelac je morao da zna ranije gde je tačno meta locirana - smatra Nebojša Medojević, poslanik DF.

 

Joanikije: Ne mislim da sam bio meta

Episkop Joanikije rekao je da nema razloga da misli da je on bio meta snajperiste koji je pucao u biznismena. Vladika je za podgoričke „Vijesti“ rekao da su Davidović i on bili sami za stolom u pomenutom hotelu u trenutku pucnjave i precizirao da je u Beograd stigao nepun sat pre nego što se dogodila pucnjava.