Edita Tahiri
Youtube/Printscreen
Edita Tahiri

Youtube/Printscreen

Edita Tahiri, Foto: Youtube/Printscreen

Iako Albankama vera ne dozvoljava da piju alkohol, Tahirijeva je prema rečima dobro obaveštenog izvora, odmah naručila flašu belog vina, a već posle prve čaše krenula je da koketira.

– Kada sam se okrenula ka stolu za kojim je sedela Edita, učinilo mi se da mi namiguje, međutim, tome nisam pridavala mnogo pažnje. Ipak, posle nekoliko čaša koje je popila u cugu, baš kao da pije rakiju, a ne vino, u ritmu muzike i sa pruženim rukama, plešući je stigla do mene. Iako su tu bile i ostale koleginice, pružila je čašu ka meni da se kucnemo. Verujte, bila sam u šoku! Kulturno sam se kucnula sa njom, međutim, ona je počela da pleše oko mene – kaže javnosti poznata sagovornica, koja nije želela da otkriva svoj identitet.

IMAŠ LEPE OČI I TELO VRETENO

Kako objašnjava lepa poslanica, iako joj ona nije davala povoda, Tahirijeva se ustremila na nju toliko da nije mogla u miru ni da večera.

– Pozivala me je da plešemo usred večere, kazala je: “Imaš prelepe oči i savršen stas. Kažem, ti kao žena ženi. Dođi da plešemo, da svi vide to telo vreteno”. Nisam mogla da verujem šta čujem! Odmah sam je kulturno odbila, ali ona je nastavila da me spopada – kaže sagovornica.

SRPKINJE SU JOJ NAJLEPŠE

Prema rečima atraktivne srpske parlamentarke, Tahirijeva joj je potom stavila ruku na rame, kao da je htela da je masira, što je bila kap koja je prelila čašu.

– Suptilno sam skinula njenu ruku sa mog ramena i kazala joj da ne mogu da razumem da mi se otvoreno udvara iako mrzi sve što je srpsko. Međutim, ona mi je kazala da obožava Srpkinje i da bi sve bilo drugačije da sam ja bila u pregovaračkom timu. Ispričala je da se u školi najviše družila sa Srpkinjama i da su one za nju najlepše i najseksepilnije žene na svetu. Tada je usledila moja žuta minuta, rekla sam joj da nisam homoseksulane orijentacije i da nemamo o čemu da pričamo. Ona je potom počela da gunđa na šiptarskom, a potom je napustila restoran – kaže sagovornica.

LEZBIJSKE AKCIJE U PRIŠTINI

Pored Edite Tahiri koja je predstavljala kosovske Albance u gotovo svim pregovorima sa Srbijom od devedesetih – od Londonskih pregovora 1992, preko Rambujea 1999, pa sve do sedam godina Briselskih razgovora i o bivšoj predsednica takozvanog Kosova Atefite Jahjagi mediji su pisali da je homoseksualne orijentacije. Naime, kako su prištisnki mediji izveštavali, Jahjaga je pre nekoliko godina u hotelu „Grand” u Prištini, u društvu mlade, tamnopute seks-bombe, prisustvovala proslavi rođendana jedne od lezbo službenica Euleksa. Tada su mediji preneli da su se njih dve izdvojile i svoju lezbo „zabavu” nastavile u apartmanu na trećem spratu hotela.