Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić
Alo!/Dejan Briza
Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić

Alo!/Dejan Briza

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Foto: Alo!/Dejan Briza

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić nedavno je pazario penthaus u Novom Beogradu, saznaje „Alo!“. Njegova nova gajba nalazi se u neposrednoj blizini beogradske „Štark Arene“, a Mrkonjić se pohvalio prijateljima da je za kupovinu ovog luksuznog stana, ali i kompletno opremanje, iskeširao čak oko milion evra!

U stan se još nije uselio i ne zna se kada će, kaže naš izvor i navodi da Mrkonjić još uživa u ništa manje luksuznom gnezdu svoje izabranice Ane Bekute. Oni sada žive takođe u penthausu na Vračaru, koji se prostire gotovo na celom spratu zgrade u tom elitnom delu grada.

- Nedavno nam je onako usput rekao da je kupio taj stan i onda izgovorio tu neverovatnu cifru od milion evra. Kaže da je opremanje bilo baš skupo, ali da je sve skockao onako kako želi. Našalio se i da se ispostavilo da se skućio tek u osmoj deceniji života, pa da zato nije žalio novac koji je štedeo godinama - tvrdi naš izvor.

Ali uz tako glamurozan stan ide i dobra kožna jakna. Mrkonjić je samo mesec dana posle kupovine stana izdvojio čak nekoliko hiljada evra i kod svog šanera kupio ultramoderan kožnjak, koji košta kao porodični automobil.

Mrkonjić juče za „Alo!“ nije želeo da govori ni o kupovini stana, ni od jakni koju je pazario, ali naša saznanja nije ni demantovao. Zanimljivo je pak da mu se nakon našeg pitanja smračilo pred očima.

Pozvali smo ga, naime, oko 11 ujutro da bi nam on, nakon što smo mu postavili pitanje, samo rekao „Laku noć!“ i prekunuo vezu.

Stiče se utisak da je Mrkonjić jedini penzioner u Srbiji koji može sebi da priušti ovakve kupovine. Agenciji za borbu protiv korupcije svoj stan još nije prijavio, poslednji izveštaj podneo je 2016. godine, a tamo stoji da prima penziju od 88.570 dinara i poslaničku platu od 77.936. Navedeno je i da u svom vlasništvu nema nikakve nepokretnosti, niti ušteđevinu, već samo jedan automobil marke „mercedes“, koji je proizveden 2005.

Biznis s Albancima

„Alo!“ je pre nekoliko meseci objavio da se bivši srpski ministar Mlađan Dinkić zajedno sa počasnim predsednikom Socijalističke partije Srbije Milutinom Mrkonjićem sastao se s albanskim biznismenom Taipom Sadikajem u bašti poznatog stranog hotela u Beogradu. Njih trojica su se, prema našim saznanjima, u razgovoru zadržali duže od sat vremena, a tema su bili zajednički poslovi od Slovenije, preko Srbije, pa do Kosova. Prema svemu sudeći, Mrkonjić je bio posrednik, koji je spojio Dinkića sa Sadikajem.

Komentari (5)

Sveta

06.08.2018 14:40

Srbijo dvostrukog morala...hoćete li i Mrkinoj ženi dati hiljade eura što joj muž živi sa drugom...

Pera Detlic

06.08.2018 14:46

Da je ustino dva milimetra kad je asfaltiro po Srbiji jaci bi bio od Seika.

100jko

06.08.2018 15:54

Možda sam ja glup ali nisam lud. Pa opet ne razumem otkud čoveku koji nema nikakav biznis tolika lova?! Od plate je nemoguće, pa ma kolika ona bila. Da nije on krao možda???

Soka

06.08.2018 16:38

Sramota ! "Zaradio" covek za svoju konkubinu i sebe. Da li oni znaju onu narodnu " oteto - prokleto " ?

TANJA

06.08.2018 23:55

Ima penzionera koji su posteno na radnim mestima stekli penzije.A ima politicara koji su MUVALI I "KRALI" za vreme vlasti svojih stranaka,ustedeli,otisli u penziju i ovako kupuju stanove.NAZOVIMO OVOG-NEOBICAN PENZIONER.ZAR NE?On stvarno nije obican penzioner.