Nebojša Stefanović
Tanjug/Dragan Kujundžić
Nebojša Stefanović

Tanjug/Dragan Kujundžić

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

*  Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol

* Priština neće odustati od prijema "Kosova" u Interpol

* Ministar policije jasno stavio do znanja da nema odustajanja

Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za učlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Počinje glavni skup u Njujorku, dolaze svi lideri država, objavljeno kada će se čuti glas Srbije!

Stefanović je uveren da će se Priština do samog kraja boriti da postane član Interpola, ali i da će Srbija, uz podršku svojih partnera, uspeti da to spreči.

- Te izjave su pokušaj da se ublaži ta tema da bismo mi mislili da Priština neće aplicirati i da odustanemo od aktivnog rada na sprečavanju njihovog delovanja, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Podsetio je da ponovna kandidatura Kosova u Interpol nije imala dovoljnu većinu na sednici Izvršnog komiteta i da taj zahtev nije bio na dnevnom redu za glasanje.

MEDIJI SU PRENELI SVE POGREŠNO! Vučić otkrio detalje velike podele oko Kosova!

Interpol

AP

Interpol, Foto: AP

Stefanović je naveo da će prema pravilima Izvršnog komiteta, kandidatura Kosova biti predstavljena kao informacija što, kako je objasnio, znači da svaka država u bilo kom trenutku, pre zasedanja Generalne skupštine Interpola, može da kandiduje tu temu i da zateva da se učlanjenje tzv. Kosova u tu organizaciju stavi na dnevni red.

HODŽAJ UOČI IZBORA OPLEO PO PACOLIJU Ništa ne znaš i nesposoban si! Zbog tebe Srbija i Rusija gaze Prištinu!

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija

EPA

Albanci, Priština, Kosovo i Metohija, Foto: EPA

- Mi smo potpuno svesni da oni to nameravaju da urade i da moramo da se borimo. Nećemo odustati, naše lobiranje je aktivno i mi ćemo do glasanja 18. oktobra lobirati i predstaviti sve razloge zašto mislimo da bi to bio pogrešan potez, rekao je Stefanović.

BOMBA IZ PRAGA! Predsednik Češke traži povlačenje priznanja Kosova, oglasio se i Zeman, istorijski preokret na pomolu!

KURC PROMENIO PLOČU! Beč doneo odluku o Kosovu!

HARADINAJ HOĆE PONOVO DA OTIMA SRBIJI I CRNOJ GORI TERITORIJU, PA PORUČIO Od Skadra do Novog Pazara, mi smo albanska braća!

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu