UVEDENE MERE RECIPROCITETA Zabranjeno sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradski aerodrom!

Prethodno je to učinila Crna Gora.

Putnički avion
Putnički avion, Foto: Shutterstock

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradaki aerodorom "Nikola Tesla".

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Drama na aerodromu Nikola Tesla
Foto: Alo!

- Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji - navodi se obrazloženju.

Putnički avion
Putnički avion, Foto: Shutterstock

Kako se saznaje, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion "Montenegro erlajnsa" sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Povezane vesti

 • Korisnik: sima
  26/05/2020 - 20:49
  Strašno , barem za mene. Da li će da im naplate studiranje kao za strane državljane. Neće. Videćete. Jadni smo ti mi sa ovakvima koji nas vode.
 • Korisnik: ajelena
  26/05/2020 - 20:38
  Zapjevaj al i za pojas zađeni bratska Crna Goro!!!
 • Korisnik: w
  26/05/2020 - 20:28
  Nastaviti sa merama prema CG.
 • Korisnik: Bajone
  26/05/2020 - 20:20
  Mislim da je bilo krajnje vreme da Srbija preduzme recipročne mere. Pojedinim zemljama iz okruženja mnogo smo dopustili da nas ponižavaju. Bravo Srbijo.
 • Korisnik: realno
  26/05/2020 - 20:11
  ma kakvi studenti, djaci i ostali budzetski na teret Srbije...... svi treba da se izjasne xije drzavljanstvo zele i cao..... ma caoooo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi