Putnički avion
Shutterstock
Putnički avion

Shutterstock

Putnički avion, Foto: Shutterstock

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona "Montenegro erlajnsa" na beogradaki aerodorom "Nikola Tesla".

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

Drama na aerodromu Nikola Tesla

Alo!

Foto: Alo!

- Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID - 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju.Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji - navodi se obrazloženju.

Putnički avion

Shutterstock

Putnički avion, Foto: Shutterstock

Kako se saznaje, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion "Montenegro erlajnsa" sa 115 crnogorakih studenata. Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Komentari (5)

realno

26.05.2020 20:11

ma kakvi studenti, djaci i ostali budzetski na teret Srbije...... svi treba da se izjasne xije drzavljanstvo zele i cao..... ma caoooo

Bajone

26.05.2020 20:20

Mislim da je bilo krajnje vreme da Srbija preduzme recipročne mere. Pojedinim zemljama iz okruženja mnogo smo dopustili da nas ponižavaju. Bravo Srbijo.

w

26.05.2020 20:28

Nastaviti sa merama prema CG.

ajelena

26.05.2020 20:38

Zapjevaj al i za pojas zađeni bratska Crna Goro!!!

sima

26.05.2020 20:49

Strašno , barem za mene. Da li će da im naplate studiranje kao za strane državljane. Neće. Videćete. Jadni smo ti mi sa ovakvima koji nas vode.