Aleksandar Vulin
ALO Ognjen Radosevic
Aleksandar Vulin

ALO Ognjen Radosevic

Aleksandar Vulin , Foto: ALO Ognjen Radosevic

- General Mojsilović je čovek koji je život posetio Vojsci. Ima bogato ratno i komandno iskustvo. Prošao je sve stepene u vojnoj karijeri. Od komandira tenka do komandanta kopnene vojske. Mojsilović voli vojsku i voli svoj narod i državu - kazao nam je na početku ministar.

- Vojska je na čelo Generalštaba dobila posvećenog i iskusnog ratnika, a Srbija čoveka koji zna važnost vojne diplomatije, politike vojne neutralnosti države i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića. U protekloj godini smo odlično sarađivali i tako ćemo i nastaviti - kazao je Vulin za „Alo!“.

General Milan Mojsilović

Ministarstvo odbrane

General Milan Mojsilović, Foto: Ministarstvo odbrane

Mojsilović je završio Vojnu akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program od četiri meseca u Evropskom koledžu za bezbednosne studije.

Obavljao je funkciju načelnika operativnog odeljenja u Komandi operativnih snaga VS, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske. U periodu od godinu dana, od oktobra 2013, obavljao je dužnost predsedavajućeg međunarodne savetodavne grupe u centru za bezbednosnu saradnju RACVIAC. Od 2013. do 2017. bio je šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Rođen je u Kosovskoj Mitrovici 3. avgusta 1967.

Komentari (5)

XXL

16.09.2018 07:00

Exkluzivno - njegovo mišljenje me ne zanima.

Sojic

16.09.2018 07:20

Retko odvratan covek iz kombi stranke a ministar vojni.Pritom,vojsku nije ni video!

Nadaj

16.09.2018 07:54

A šta mi mislimo o ministru odbrane? Koga zanima šta on misli?

Rade

16.09.2018 08:15

Kada se pripadnici vojske ne slazu sa izborom gospodina Vulina sta reci.Treba objasniti vojsci zasto celicni general Simovic nije dobio takvo mesto kada mu je biografija bogatija a i kao vojnik ima bolje kvalitete.

TRT

16.09.2018 08:17

Vulin dezerter? Neko mnogo mrzi Srbiju kad je sektas dezerte r mi ista r