Aleksandar Vučić
AP

 

Aleksandar Vučić

AP

Aleksandar Vučić, Foto: AP

Višedecenijski san građana da auto-putem bude spojen zapadni sa istočnim delom centralne Srbije, konačno počinje da se realizuje.

Izgradnja Moravskog koridora, koji će povezati Čačak, Mrčajevce, Adrane, Kraljevo, Vrnjačku banju, Trstenik, Stopanju, Kruševac, Ćićevac i Pojate, počinje danas u Kruševcu. 

Ceo Moravski koridor, auto-put Pojate-Preljina, biće izgrađen za manje od pet godina. To će biti i prvi digitalni put u našoj zemlji, ali i dosad najširi auto-put u Srbiji, pošto će sam kolovoz biti širi za ukupno 1,6 metara, plus četiri metra razdelnog pojasa.

Svečanom obeležavanju početka radova na izgradnji Moravskog koridora prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a opozicija je hitro reagovala i osudila sam projekat.

Naime, svi mediji Dragana Đilasa su u svojim tekstovima naglasili koliko su protiv izgradnje Moravskog koridora, koji je prvi digitalni put u Srbiji, ali i najširi.

Kako bi opozicioni lideri opravdali svoje neuspehe i ono što nikada nisu uspeli da urade za Kraljevčane, Čačane i Kruševljane rešili su da kroz svoje medije vrše negativnu promociju uspeha Srbije na infrastrukturnom planu.

U medijima se pojavljuju tekstovi u kojima se u negativnom kontekstu spominje Moravski koridor, a Dragan Đilas kao jedan od najglasnijih iz redova opozicije govori kako je izgradnja ovog auto-puta preskupa, a sama njegova svrha nepotrebna, zaboravivši koliko je novca uloženo u izgradnju Mosta na Adi.

U medijima koji jasno promovišu Đilasovu političku opciju, kao što su "Vreme" i "NIN" se takođe kroz tekst provlači kako je izgradnja Moravskog koridora nepotrebna i time se vodi jasna medijska kampanja protiv predsednika Aleksandra Vučića, ali i protiv građana Srbije, i njihove dobrobiti, izgradnje, zapošljavanja i ekonomskog napretka.

 

 

Komentari (1)

Nikica

15.12.2019 17:08

Kako nekome moze da smeta nesto sto donosi dobrobit gradjanima??