Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Alo!/Vladimir Marković
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo!/Vladimir Marković

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

RASADNIK KOMUNISTA

On pojašnjava da je 1992. i 1993. bio glavni urednik časopisa Student i da je trpeo strašne pritiske zbog uređivačke politike.

- Na čelu studentskih organizacija tada su bili samo provereni, to je bio rasadnik komunističkih kadrova i budućih političara. Slaviša Orlović, koji sada takođe izigrava borca za slobodnu reč i njegov tadašnji spiritus movens Mlađan Đorđević ponašali su se kao komesari iz 1948. Nastojali su da pod svojom kontrolom drže Student, Indeks, časopis Vidici - otkriva Vuksanović.

Dodaje da je u tadašnjoj redakciji okupio nekolicinu prijatelja, među kojima su bili Goran Vesić i Voja Žanetić, da su pisali o studentskim demonstracijama i događajima sa ratišta, što se cenzorima nije dopalo:

Preporučujemo:

 

- Malo-malo su nas Orlović i Đorđević pozivali na brifinge, kako su oni to zvali, a u stvari ribanje. Zamerali su nam na uređivačkoj politici, tražili da pišemo o trivijalnim studentskim temama, o fudbalskim utakmicama između blokova u Studentskom gradu. Kada bismo se vraćali, Goran i ja bismo se pogledali i uglas rekli: "Isto kao 48."!

Duga istorija saradnje Đorđevića sa Đilasom

- zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Srbije od 2004. do 2007. u vreme kada je Đilas bio direktor

- od 2007. zamenik Đilasu, koji se nalazio na mestu ministra za investicioni plan

Cilj: jedan mrtav, nekoliko povređenih

Vuksanović kaže da Đilas i Đorđević rade po Soroševom priručniku za demonstracije, koji je primenjivan širom sveta u takozvanim obojenim revolucijama.

- Njihov cilj je jedan mrtav i nekoliko povređenih, posle čega kreće hajka takozvanih nezavisnih medija, da bi se na kraju povod za proteste potpuno zaboravio. To je počelo još od Vučićeve inauguracije, otad imamo stalno neke proteste, od Žute patke pa nadalje, ali to kod naroda više ne prolazi.

- suosnivač kompanije "Direct media" jer je Đilas tada bio u sukobu interesa zbog suvlasništva u marketinškoj agenciji BBDO

- jedan od suvlasnika "MD International" koju je Đilas osnovao u Češkoj 1995.

PROPALI BOJKOT

Vuksanović kaže da je atmosfera u Savezu studenata bila staljinistička i da je urnebesno što se Đorđević sada predstavlja kao branilac demokratije:

- On i Dragan Đilas su nerazdvojni par i antitalenti za politiku. Sećam se da, svojevremeno, Zoran Đinđić Đilasa i Dinkića nije želeo da primi u stranku. Sadašnji lider Saveza za Srbiju ne zna da politika nije prodaja sekundi na televiziji. Svoj diletantizam je pokazao idejom bojkota, koja ne može da uspe, osim ako ne bojkotuje 95 odsto birača i koja nigde u svetu nije uspela.

Osvrnuo se i na Đilasovu ulogu u raspadu nekad najmoćnije opozicione stranke u Srbiji.

- Mislim da će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji je u najkraćem roku uspeo da rasturi jednu stranku. Moja poruka njemu jeste da nije sve u parama i da je potpuni politički diletant - zaključuje Vuksanović.

Zavrtanje slavine

Kada su videli da ne mogu da promene uređivačku politiku Studenta, Orlović, Đorđević i ostali iz Saveza studenata rešili su da zavrnu slavine.

- Nisu nam dali novac, ali sam se nekako snašao. Pomogli su nam direktori, rođaci naših saradnika iz časopisa, davali smo im poslednju stranu, a zauzvrat su nam uplaćivali pare - objašnjava Vuksanović.

PALE SVE MASKE: MLAĐAN I ĐILAS STOJE IZA PROTESTA

Ako je dosad i bilo neke dileme, od petka uveče je više nema: iza "spontanih" protesta stoje Dragan Đilas i njegova desna ruka Mlađan Đorđević, saradnik jedne strane službe. Naime, bliska Đilasova saradnica Marinika Tepić preko društvenih mreža pozvala je demonstrante u Novom Sadu da blokiraju auto-put.

- Krenuli smo sa blokadom nekoliko raskrsnica, a sada smo na pravom putu. Zajedno možemo sve, baš sve - napisala je na Tviteru.

Plan je propao pošto se isprečila policija, a demonstranti su se ubrzo razišli jer organi reda nisu intervenisali.

Mariniki se pridružio i donedavni funkcioner Narodne stranke, koji je od Vuka Jeremića preleteo u Đilasov tabor. On je na Tviteru pozvao demonstrante da ne sede mirno pred Skupštinom:

- Momci, pred njima se ne sedi. Još manje kleči. Samo uspravan čovek može da pruži otpor.

Njegov huškački poziv je urodio plodom kod najagresivnijih demonstranata, koji su se sukobili sa policijom, ali i međusobno, pošto je jedan od pripadnika Obraza uboden nožem, a napadač uhapšen.

Pročitajte još:

 

 

Komentari (2)

zagor

13.07.2020 15:33

Govno Julovsko

jj

13.07.2020 16:30

uaaa djilasu govedo