Mlađan Đorđević
Privatna arhiva
Mlađan Đorđević

Privatna arhiva

Mlađan Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Opoziciona scena Srbije u narednim nedeljama, prema saznanjima „Alo!“, postaće bogatija za još jedan više nego neobičan savez čije je formiranje u toku.

Koaliciju radnog naziva „Pakt protiv svih“ formira Mlađan Đorđević, kum Dragana Đilasa i vođa pokreta „Oslobođenje“, a u njoj će se, osim nekoliko manjih desničarskih organizacija, naći stranka Velje Ilića, nezadovoljni delovi SPS-a, na čelu sa Petrom Škundrićem, bivšim ministrom i nekadašnjim bliskim saradnikom lidera SPS-a Ivice Dačića, ali i određeni bivši funkcioneri SNS-a.

- Mlađa ovih dana obilazi Srbiju i vrbuje ljude za tu svoju koaliciju odnosno opozicioni blok koji će biti potpuno desno orijentisan i veliki protivnik evropskih integracija i ulaska Srbije u NATO. Privukao je mnogo socijalista koji su veoma razočarani jer je njihova stranka potpuno izgubila identitet zarad mrvice vlasti koje su se dokopali samo ključni funkcioneri - ističu naši izvori i dodaju da je Đorđević u pregovorima sa Veljom Ilićem koji odavno traži dobrog koalicionog partnera.

Velja Ilić

Alo!/Vladimir Marković

Velja Ilić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Velja nikako nije mogao da se uklopi sa ekipom iz propalog Saveza za Srbiju, ali zanimljivo je da Đorđević nema problem ni sa tim da pojuri bivše naprednjake ili one koji su još u stranci, a zarad ličnog interesa spremni da se okrenu na drugu stranu. Mlađa svima garantuje da u priči neće biti sami i da će imati pomoć sa strane, finansijsku, ali i svaku drugu - ističu naši sagovornici.

Izbor Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i nekadašnjeg bliskog saradnika Ivice Dačića, nije ni malo slučajan ako uzmemo u obzir da je njegov sin Vladimir uhapšen pri pokušaju upada u Skupštinu Srbije.

Da Škundrić nije jedini nezadovoljan među socijalistima pokazuje i to što su na protestima bili i predstavnici SPS-a, Milorad Savić i Miroslav Višnjić, koji su se šepurili slikajući se ispred Skupštine.

Pročitajte još: