Sadikaj ugovara sa Dinkićem gradnju šoping-molova na Kosovu
Alo!

Sadikaj i Dinkić

Alo!

Sadikaj i Dinkić, Foto: Alo!

Njih trojica su se, prema našim saznanjima, u razgovoru zadržali duže od sat vremena, a tema su bili zajednički poslovi od Slovenije, preko Srbije, pa do Kosova. Prema svemu sudeći, Mrkonjić je bio posrednik koji je spojio Dinkića sa Sadikajem.

Dinkić, koji je trenutno član upravnog odbora ruske „Sber banke“, prema našim saznanjima, izrazio je zainteresovanost za poslovnu saradnju sa Sadikajem, ali se plaši na kakvu će reakciju naići u moćnim albanskim porodicama, koje drže šoping-molove na Kosovu.

Sadikaj ugovara sa Dinkićem gradnju šoping-molova na Kosovu

Alo!

Sadikaj ugovara sa Dinkićem gradnju šoping-molova na Kosovu, Foto: Alo!

Pored toga, Dinkića je za eventualni ulazak u posao zanimala i kupovna moć kosovskog stanovništva, na šta mu je Albanac odgovorio da je ona dobra i da je reč o tržištu vrednom pola milijarde evra. Sadikaj je, kako saznajemo, pozvao Dinkića da dođe kod njega na Kosovo da bi se i lično uverio čime albanski biznismen tamo raspolaže.

Kako saznajemo, bilo je reči i o saradnji na teritoriji Slovenije, gde je Sadikaj vlasnik velike kompanije. Tokom razgovora ove trojke, kako saznajemo, spominjani su i pojedini ruski biznismeni, kao i problem „Agrokora“, ali i srpski tajkun Miroslav Mišković.

Mrkonjić i Sadikaj

Alo!

Mrkonjić i Sadikaj, Foto: Alo!

U jednom trenutku Sadikaj je pomenuo i bliske veze Slovenije sa Kosovom i pomoć koju je tada imala od slovenačke tajne službe, ali da su kosovski biznismeni „banditi“ da i nemaju jake veze sa stranim bankama, u čemu bi im Dinkić bio od velike pomoći. Pored gradnje šoping-molova na Kosovu, deo razgovora odnosio se i na projekte stanogradnje u Sloveniji, za šta se Dinkić mnogo više zainteresovao jer se plaši da bi njegov odlazak na Kosovo mogao isplivati u javnost.

Nova istraga

Kako je „Alo!“ već pisao, prošle godine je pokrenuta nova istraga protiv Dinkića zbog prodaje zlata iz državnih rezervi, kao i slučaja „Nacionalna štedionica“. - Pojavili su se novi dokazi protiv nekadašnjih funkcionera za ta dva slučaja, kojima je nemerljivo oštećen državni budžet, i zbog toga je pokrenuta nova istraga. O drugim detaljima za sada je prerano govoriti - kazao nam je naš izvor.

 

Komentari (9)

nada

21.05.2018 16:08

Sta i ocekivati od lopova koji su pokrali narod !!!!!!!!! Prodane duse ! Ana Bekuta sve deblja i deblja a ovaj komponuje za pevaljke - eto sta je spojilo Mrku i Dinkica !

zna se

21.05.2018 16:18

da je Dinkic i dalje u vrhu, zato jadni DS trpi ljage i klevete za sve sto je radio Dinkic, G17 i DSS.

deda

21.05.2018 17:18

Da ovde ima prave policije i sudstva bar na saslušanje bi ih odveli ovako trpi sirotinjo i jedi hleb i paštetu a jogurt je luksuz to kad udjemo u Evropsku uniju.

Duda

21.05.2018 19:47

Gde si bre Dinkiću odavno te nema...

Magla

21.05.2018 20:04

Obeća on nama svašta. Sada kada ima para mogo bi da ispuni svoje obećanje. Mi smo mu za reč dali velike mogućnosti. Mislim da je došlo vreme da vrati. Bata Dinke pare si nam uzo i obrno, nas zavrno, sad je vreme da gi vrneš, kamaticu zadrži.

Dabo

21.05.2018 20:58

Zasto ovi ljudi nisu u zatvoru, gde I'm je mesto?

sava

22.05.2018 00:04

Hoće li ovaj da roblja jednom???

Roni

22.05.2018 05:22

Kad su mućke u pitanju, traži Mlađu!

mich

22.05.2018 08:23

A ko je doveo Arape !!