Amfilohije
Alo! M.Josida
Amfilohije

Alo! M.Josida

Amfilohije , Foto: Alo! M.Josida

Sve to ne bi bilo toliko čudno da upravo Amfilohije u prošlosti nije delio ordenje ljudima koji su učestvovali u žestokim udarima na Srbiju i srpske interese...

Dok je patrijarh, uručujući odlikovanje Vučiću, kazao da ga je predsednik Srbije zaslužio svojom ljubavlju prema Crkvi i neumornom borbom za celovitost Srbije, a posebno za očuvanje Kosova i Metohije u njenom sastavu, Amfilohije i njegove vladike u pismu poglavaru SPC tražili su hitno sazivanje sednice Sabora.

Zanimljivo je da je pre samo pet godina na predlog upravo vladike Amfilohija patrijarh srpski odlikovao Filipa Vujanovića, tadašnjeg predsednika Crne Gore, za vreme čijeg mandata je Crna Gora poslala nezavisna država i priznala lažnu državu Kosovo!

Pročitajte još:

 

Vujanoviću je uručen Orden Svetog cara Konstantina. Tom prilikom sam patrijarh je istakao da je odlikovao crnogorskog predsednika jer je to predložio mitropolit crnogorsko-primorski i da je to najveće odlikovanje koje SPC dodeljuje predstavnicima Srbije i Crne Gore.

Filip Vujanović

Profimedia.rs

Filip Vujanović, Foto: Profimedia.rs

- Orden koji će ukrašavati vašu ličnost da bude novi povod, da vas sila i snaga podrže da Crnu Goru vodite i upravite onim putem kojim su je uputili najveći predstavnici Crne Gore - od mitropolita Danila, Svetog Petra Cetinjskog Prvog, Svetog Petra Drugog Petrovića Njegoša i drugih značajnih ličnosti naroda Crne Gore - istakao je tada patrijarh. Dve godine kasnije (2016.) Amfilohije je lično odlikovao i Miroslava Miškovića Ordenom Svetog Jovana Vladimira. Orden je stigao baš u vreme kada se protiv Miškovića u Srbiji vodio sudski proces...

key="bf2b01bd44404786959c66237c7e982a" data-card-type="article-full">

Novi šef EU diplomatije zapalio salu: Srbiju dobro poznajem, prvo što ću da uradim je da odem u Prištinu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 08.10.2019. 08:40 Imenovani šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da dijalog Beograda i Prištine predugo traje. Džozef Borel, Foto: Tanjug/AP On dodaje da se trenutno stanje ne može nastaviti i da se mora postići sporazum, na čemu će se on snažno angažovati, a prvo će posetiti Prištinu, jer, kaže, Srbiju već dobro poznaje.

- Zahvaljujem se Miroslavu Miškoviću na učestvovanju u gradnji hrama u Crnoj Gori. Ne znam sa čim je Mišković počeo i ovako se razvio, ali mi smo počeli od onog što nemamo - izjavio je Amfilohije tom prilikom.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!“ konstatuje da „Amfilohije Radović nikada nije propustio priliku da opravda režim u Crnoj Gori za sve što je radio protiv Srba“. Naglasio je i da je "“orden vredan koliko i onaj koji ga daje“...

Aleksandar Vulin

Printscreen

Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

- I nikada nije propustio priliku da prokune Vučića za sve što je Milo Đukanović radio i radi protiv i Srbije i Srba. Vučić je pomagao i pomaže Srpsku pravoslavnu crkvu, a Milo i drugi miljenici Amfilohija pokušavaju da srpsku crkvu zabrane, opljačkaju, pa i zamene crkvom koju bi osnovala Vlada Crne Gore. Orden je vredan koliko i onaj koji ga daje - Vučića je odlikovao patrijarh srpski, a to patrijarh crnogorski u pokušaju ne prašta - zaključio je Vulin.

Karić: Nisam dobio orden!

Bogoljub Karić demantovao je juče da ga je SPC odlikovala Ordenom Svetog Save.

- Nikada nisam dobio nijedan orden od SPC za sva dobročinstava koja sam činio i koja i dalje činim, niti me je ikad iko predložio za odlikovanje. To što radim, radim od srca jer sam tako vaspitan i kao vernik sa svojom porodicom dobio sam naveće priznanje - Božju milost i ljubav! Moja velika radost je što je patrijarh Irinej odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji sve čini da državu ekonomski ojača i razvije u svakom pogledu. Zahvaljujući nekima iz bivše vlasti, došli smo bili u situaciju da niste u Srbiji smeli reći da ste Srbin - naglasio je Karić.

 Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata