Miroslav Lazanski i Vladimir Putin
screenshoot/Facebook
Miroslav Lazanski i Vladimir Putin

screenshoot/Facebook

Miroslav Lazanski i Vladimir Putin, Foto: screenshoot/Facebook

U Rusiji panike nema. Nisam video ni jednog prolaznika da nosi masku, restorani su puni, kafići rade, rekao je Lazanski komentarišući aktuelnu temu o koronavirusu koji je uneo paniku u većem delu sveta.

Ceo svet je u nekoj vrsti panike, gde kruže slike iz Njujorka, Čikaga, kao i iz mnogih evropskih metropola na kojima se vide prazni rafovi po prodavnicama, prazne ulice na kojima mogu da se vide samo ljudi sa maskama.

I dok su Amerika u veći deo Evrope u panici, u Rusiji je od koronavirusa zaraženo svega 59-oro ljudi

Rusija je, recimo, do 5. marta imala samo četiri potvrđena slučaja - a od toga samo jedan u Moskvi, najvećem evropskom gradu nakon Istanbula.

Miroslav Lazanski

Printscreen

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

Kaže da su Rusi organizovani u borbi protiv kronavirusa i da se život u ovoj zemlji odvija normalno.

- Mislim da su kopnenu granicu blokirali, proveravaju turiste i preduzimaju sve mere na nivou kompletne države. Mere su preventivne. Nisam video da su napravili neke restriktivne mere, ali vode računa ko dolazi iz Italije, zapadne Evrope – kaže Lazanski dodajući da su teme oko zlata i nafte vodeće teme o kojima se priča u Rusiji.

Lazanski kaže da se posledice koronavirusa u ekonomskom smislu osećaju u celom svetu, ali da u Rusiji je to svedeno na minimum.

- Finasijski krah se oseća svuda, sve je povezano, pa i sa Rusijom – kaže Lazanski.

Kaže da je se u Rusi ponašaju u skladu sa odredbama koje su doneli i deluju preventivno.

- Evakuisali su svoje državljane iz drugih, bivših sovjetskih republika. Rusija postupa odgovorno, temljeno ali bez panike – rekao je Lazanski.

Komentari (3)

milan K.

16.03.2020 07:23

Da, da, Putin gleda u kuglu svaki dan. U Moskvi je svakim danom sve veca panika. I samo neodgovorna vlast odugovlaci i ceka da dodje do skoka broja obolelih kako bi objavila karantin i preuzela mere.. Lazanski prica gluposti..

keja

16.03.2020 11:22

@milan K. - Za Lažovskog Rusija je uber alles...

Ирис Ахт

16.03.2020 08:19

Колико становника има Русија, благо мени?