Aleksandar Mirković, SNS,
Tanjug/Bojan Stekić
Aleksandar Mirković, SNS,

Tanjug/Bojan Stekić

Aleksandar Mirković, SNS,, Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Komentarišući jučerašnju sednicu Skupštine grada na kojoj se opozicija nije pojavila, šef odborničke grupe SNSa-a Aleksandar Mirković izjavio je gostujući na Stdiju B da je opoziciji lepše da sedi ispred Skupštine grada svega desetak minuta i da na tviteru glumi jake i hrabre političare nego da se argumentima suoči sa političkim neistomišljenicima.

,,Osnovni razlog zbog kojeg se opozicija ne pojavljuje na sednicama Gradske ni Republičke skupštine, po mom mišljnju je taj što oni ne mogu da istrpe istinu kao i ni da se bore sa brojnim argumentima SNS-a. Najgorem gradonačelniku u istoriji Draganu Đilasu nije lako da sluša koliko je bio nesposoban kao gradonačelnik, da nije izglasao nijednu dobru odluku za grad i građane pa je opozicija totalno nemoćna”, objašnjava Mirković. S druge strane vlast vredno radi što se može videti na svakom koraku po rekonstrukciji ulica, puteva, uređenju i centralnih i najudaljenijih delova prestonice pa opozicija bojkot koristi kao odbrambeni mehanizam, dodaje Mirković. On podseća da je 2011. i 2012. godine kada je bio odbornik za vreme Đilasove vlasti, predlog da se sednice Skupštine grada prenose uživo na Studiju B bio odbijen, dok danas građani svaku sednicu mogu pratiti uživo i tačno videti ko i kako radi.

Na Jeleninom pomenu bolno je izustio: "Lažljiva usta će pokriti muk, a ruke zlikovačke satruliće moleći za oprost"

AUTOR: Alo/Republika/V.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 15:45 - 30.08.2019. 16:00 Slučaj i dalje potresa Srbiju. Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva Porodica pevačice Jelene Marjanović (33), koja je brutalno ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, obeležila je juče njen rođendan. SLETEO S PUTA KOD ALIBUNARA Automobil se zakucao u kuću, ima mrtvih!

Najavu opozicije da će bojkotovati predstojeće izbore Mirković komentariše kao odluku da bojkotuju sve što podrazumeva rad, ali zato novac ne bojkotuju nikada budući da je svako od odbornika iz Saveza za Srbiju do sada prihodovao 80 hiljada dinara kao odborničku naknadu iako se na sednicama nisu pojavljivali.

,,Bojkotom pokazuju da nisu spremni za izbore jer to znači da u kampanji predstave ideje i rezultate koji ne postoje. Đilas nema šta da predstavi jer je Beogradu ostavio samo dugove, afere i katastrofu. Ostavio nam je dug od milijardu i 200 miliona evra, u aferi podzemnih kontejnera i Bulevar kralja Aleksandra proneverio je ukupno 12 miliona evra, a vrtiće naplaćivao duplo skuplje pa aktuelna vlast sada roditeljima nadoknađuje ono što im je ukradeno. Apsurdno je i smešno da Đilas sada govori o besplatnim vrtićima i udžbenicima jer je oštetio 15 hiljada porodica, a podatak da je u njegovo vreme vrtićima bili obuhvaćeno 44 hiljade dece, a sada 77 hiljada, sve govori”, ističe šef odborničke grupe SNS-a.

Mirković potvrđuje da se osim bojkota politički progon postao omiljeni izraz opoziciji, što je potpuno irnočno jer se, dodaje, ne može reći da politički progonite Đilasa koji je u politiku ušao sa 74 hiljade evra koje je zaradio kao propali biznismen u Češkoj a iz politike izašao sa 25 miliona evra samo u nekretninama. Komentarišući aferu Dajrekt medija Mirković ističe da su svi znali da je preko te privatne firme bivši gradonačelnik sarađivao sa državnim RTS-om, zloupotrebio svaki svoj položaj i kontrolisao sve medije. Budžet države oštećen je za stotine miliona dinara pa se zato radujem što istraga daje rezultate, dodaje Mirković.

Pročitajte još:

Na pitanje Studija B zašto Đilas misli da je nedodirljiv i da mu zakon ne sme ništa, šef odborničke grupe SNS-a odgovara da je najgori gradonačelnik u istoriji navikao na zonu komfora u kojoj je živeo jer je sam postavljao i tužioce i sudije.

,,Danas u Srbiji nema zaštićenih i nedodirljivih već su svi pred zakonom jednaki i svako ko počini bilo kakvo krivično delo odgovaraće jednako. Tako će biti dokle god Srpska napredna stranka bude na vlasti jer je to pravda i tako treba da bude”, zaključuje Mirković.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina