Aleksandar Mirković
Promo/Beograd SNS
Aleksandar Mirković

Promo/Beograd SNS

Aleksandar Mirković, Foto: Promo/Beograd SNS

 

"Obradović, Jeremić i drugi lažnim pričama i pokušajima da smisle afere neće skrenuti paznju da se Ðilas obogatio bavljenjem politkom, da je od 74.000 evra sa kojima je ušao politiku došao do 25 miliona u nekretninama, da je svojim firmama obezbedio prihode koje se mere stotinama miliona evra", rekao je Mirković.

On je naveo da je Ðilas zbog zlouptoreba - od rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra do postavljanja podzemnih kontejnera, postao najgori gradonačelnik, ne samo u istoriji Beograda već i cele Srbije.

Mirković je upozorio i da Ðials nastavlja politiku laži i mržnje kao i da svakodnevno pokazuje "koliko nema obraza" trudeći se da se predstavi kao novo lice.

"Kao da nije čovek koji je Beograd zadužio za 1,2 milijardi evra ili čovek koji je bio deo vlasti DS u čije je vreme gašeno na hiljade farbika a stotine hiljada ljudi ostajalo na ulici i bez posla", rekao je Mirković.

Kao primer zlouptrebe službenog položaja i "najgori tender sproveden ikada u Begoradu", naveo je onaj koji se odnosio na rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra kada, kako je rekao, nije izabrana najbolja ponuda od 1,1 milijarde već četvrta od 1,7 milijardi.

"Samo u toj aferi budžet i Grad oštećeni su za više od šest miliona evra, a građani pamte i podzemne kontejnere čijom postavljanjem je budzet oštećen takdoje za šest miliona evra", rekao je Mirković i dodao da to nisu jedini primeri.

"Bahatost i želja da se lako dođe do novca poznata je na primeru 15.000 oštećenih porodica kojima je Ðilas duplo naplaćivao vrtiće", kazao je Mirković i podsetio da te dugove Grad i građani vraćaju.

"Zbog svega toga, Ðilas ne zaslužuje da vodi nijednu mesnu zajednicu, a ni to da mu građani povere 100 dinara da ode do prodvanice jer svi znaju da će taj novac završiti u njegovom džepu", rekao je Mirković.