Tatjana Matić
Privatna arhiva
Tatjana Matić

Privatna arhiva

Tatjana Matić, Foto: Privatna arhiva

S druge strane, naši političari su nam otkrili kome su oni prvo uputili čestitke za ovaj praznik.

Ministarka Tatjana Matić ističe da je ovo „praznik hrabrih, jakih, solidarnih žena koje su nam utrle put i samo ako budemo i mi takve, bićemo nepobedive i uvek jedna drugoj najveći oslonac, a našoj zemlji, porodici, prijateljima najveća podrška“.

- Meni je praznik prvi čestitao moj stariji sin Aleksa, a najlepši poklon je čestitka, koju su moja dva sina zajedno napravili za mene i buket predivnog cveća koji mi je muž poklonio - kazala je ona i poručila da su pažnja i poštovanje najlepši izrazi ljubavi.

Snežana Paunović

Alo / M.Jošida

Snežana Paunović, Foto: Alo / M.Jošida

Poslanica SPS-a Snežana Paunović ističe da u njenom životu postoji muškarac koji je bez konkurencije, a u pitanju je njen sin.

- Prva čestitka je uvek od njega, kao i najlepši poklon. Ja sam žena koja baš ima sreće, rođena sam u martu, dakle, mart je mesec lepih želja i poklona kada sam ja u pitanju. Uživam pre svega u količini ljubavi koja me okružuje - kazala je ona za naš list.

Ivica Dačić

Marko Marković

Ivica Dačić, Foto: Marko Marković

Ivica Dačić, predsednik parlamenta i lider SPS-a, praznik je najpre čestitao supruzi i ćerki.

- Pa onda majci i sestri, kao i Jovani Joksimović jer sam kod nje gostovao. Svim ženama zaposlenim u Skupštini poklonio sam po ružu ili orhideju, na moj račun, naravno, ne na državni - kazao je on.

Tomislav Momirović
Tomislav Momirović, Foto: Alo!

Ministar Tomislav Momirović je juče ujutru imao radne sastanke u Nišu, te je Dan žena prvo čestitao državnoj sekretarki i saradnicama u kabinetu.

- Majci i supruzi ću uživo na kraju dana, do tada se nadam da neće zameriti čestitanje porukom. Moram da napomenem da su u ministarstvu koje vodim svi državni sekretari žene, a i one su na većini mesta kao pomoćnice ministra. Kabinet mi takođe suštinski vode žene, od savetnica do protokola i odnosa s javnošću. Imao sam priliku da odrastam gledajući majku kao jaku poslovnu ženu, koja je bila posvećena i porodici i biznisu, tako da su za mene žene na vodećim mestima u rukovodstvu prirodna pojava, koju apsolutnu podržavam - rekao je on juče.

Pročitajte još: