Ministarke
Alo.rs/ Vladimir Marković
Ministarke

Alo.rs/ Vladimir Marković

Ministarke, Foto: Alo.rs/ Vladimir Marković

Crvenim tepihom juče su ispred zgrade Doma Narodne skupštine prodefilovali novi članovi Vlade Srbije, a najviše pažnje privukli su stajlinzi novih ministarki koje su, verujemo, pažljivo birale. Međutim, dve su doživele pravi modni peh ili neki bi rekli noćnu moru svake žene, jer su se pojavile skoro pa identično odevene, što su prisutni primetili i komentarisali.

Reč je o doktorki Dariji Kisić Tepavčević, novoj ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i Mariji Obradović, ministarki za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Naime, obe su nosile elegantno, crno odelo i salonke.

Za razliku od Obradovićeve koja se u potpunosti odlučila za crnu boju, Kisićeva je odelo ukombinovala sa belom bluzom, a stajling je upotpunila skupocenom „iv sen loran“ torbom i diskretnim brošem na košulji.

Za odelo, ali u teget nijansi, odlučila se i nova ministarka ekologije Irena Vujović, koja je plenila lepotom i svedenošću.

Taman kada smo pomislili da su se ministarke dogovorile da na ovaj važan dan obuku odela, pojavila se Tatjana Matić, koja će na čelu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije naslediti Rasima Ljajića, u lepršavoj haljini tirkizne boje.

Haljinu je odenula i Jadranka Joksimović, koja je uspela da zadrži svoj resor, a najupečatljiviji deo stajlinga bile su njene salonke u tigrastom dezenu.

Nova ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović se izgleda vodila parolom crveno na radost, te je obukla crveni sako koji je ukombinovala sa crveno-belom bluzom. Za razliku od koleginica ona se odrekla visokih potpetica, te je crvenim tepihom prošetala u baletankama.

Ni muški deo nove Vlade nije olako shvatio jučerašnji dan, svi su bili izuzetno elegantno odeveni, a dominirala su teget odela i kravate u istoj boji. 

Ivica izgrlio Anu ispred skupštine

Ana Brnabić i Ivica Dačić

Tanjug

Ana Brnabić i Ivica Dačić, Foto: Tanjug

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, dočekao je juče Anu Brnabić ispred zgrade parlamenta. Oni su se, pred okupljenim fotoreporterima, pozdravili srdačnije nego ikad, potvrđujući da će i u narednom periodu saradnja predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti biti na najvišem nivou.

Pročitajte još: