Zorana Mihajlović, Jutarnji program
Printscreen
Zorana Mihajlović, Jutarnji program

Printscreen

Zorana Mihajlović, Jutarnji program, Foto: Printscreen

Južni krak Koridora 10 od Mađarske do Severne Makedonije kompletno je gotov i u subotu ćemo ga svečano pustiti u saobraćaj. Napravili smo auto-put za narod i pokazali da umemo da završimo stvari, kao što smo i obećali, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prve, istakla da je Srbija konačno povezana auto-putem od Horgoša do Preševa i da je izgrađen najsavremeniji auto-put, po svim evropskim i svetskim standardima, te da će otvaranje Koridora 10, poslednje deonice kroz Grdelicu, omogućiti mnogo veći protok saobraćaja.

Zorana Mihajlović, Jutarnji program

Printscreen

Zorana Mihajlović, Jutarnji program, Foto: Printscreen

„Grdelica je građevinsko remek-delo i najteže gradilište u Evropi. Bilo je puno problema, izmeštali smo reku i deo železničkog koridora, na deonici se nalaze dva najduža tunela, Manajle i Predejane, 36 mostova, od kojih je most Vrla visok 62 metra, urađeno je sedam km novih kosina i izgrađeni alternativni putevi. Mnogo posla je iza nas, bilo nam je važno da završimo auto-put pre sezone, jer smo ga gradili za građane ove zemlje“, rekla je ministarka, a onda napravila mali lapsus.

Pročitajte još:

 

Mihajlovićeva je pokušala par puta da izgovori reč ekspropijacija, pa joj je na kraju pomogao Srđan Predojević.

Međutim tu nije kraj, ministarka je nastavila sa svojim izlaganjem i u jednom trenutku zastala i rekla:

"Gledam Jovanu koja se smeje, verovatno je zbog ekspropiracije!"

"Ali znate zašto, zato što pokušavam da tu reč izgovorim u sebi i ne ide mi", pravdala se Jovana dok je vrištala od smeha.

Pogledajte kako je to izgledalo: