Aleksandar Vulin
Tanjug/Dimitrije Goll

 

Aleksandar Vulin

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar odbrane Alekasandar Vulin reagovao na krivični prijavu koju je Priština podnela protiv predsednika Aleksandra Vučića.

"Šiptarima nije jasno da je vreme Srba koji ćute o lažima u Račku zauvek prošlo. I pošto vole da se prave da ne razumeju srpski, da im ponovim - Račak je laž, teroristi iz OVK, pobijeni u borbama sa snagama reda, mrtvi su presvlačeni u civilnu odeću, komadanti OVK su javljali komadni da su razbijeni i da imaju velike gubitke, leševi terorista su za prikazivanje kamerama i Vokeru sakupljani i dovlačeni sa drugih položaja, na mestima koja su bila obidjena od strane istražnih organa pojavljivali su se leševi tek kada bi došao Voker i doveo kamere", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na krivičnu prijavu Šiptara u Prištini protiv predsednika Vučića.

Ministar odbrane je dodao da je finski patolog Helen Ranta, koja je istraživala Račak, napisala knjigu u kojoj kaže da su na nju vršeni pritisci da menja izveštaje. "Laž o Račku je toliko velika i neodbranjiva da je Hag izbacio taj predmet iz sudjenja Slobodanu Miloševiću. Laž o Račku je poslužila kao opravdanje da NATO ubije preko 2.500 civila i vojnika prilikom agresije na Srbiju a danas služi da se opravdaju šiptarski zločini u Starom Grackom, Goraždevcu, Livadicama, martovskom pogromu 2004, Žutoj kući i svim stratištima Srba za koje niko nije odgovarao."

"Vučić Vam je rekao istinu, evo i ja je ponavljam, i svaki slobodan Srbin će Vam je ponoviti. Račak je zločin prema istini i laž", poručio je ministar Vulin.