ODRŽAN KLJUČAN SASTANAK ZA BEOGRAD! Ministar Mali sa francuskom kompanijom koja gradi METRO!

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, u okviru posete predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, sastao se sa predstavnicima francuskih kompanija „Ežis“ i „Alstom“. Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, bilo je reči o izgradnji metroa u prestonici.

Siniša Mali sa francuskom kompanijom koja gradi metro
Siniša Mali sa francuskom kompanijom koja gradi metro, Foto: Alo.rs

 

* Beograd će konačno dobiti metro

* Naša prestonica će stati rame uz rame sa svetskim

* Siniša Mali bio na sastanku sa kompanijom koja ga gradi

 

Konstatovano je da je reč o velikom i važnom projektu, te da će saradnja sa francuskim kompanijama, koje imaju iskustva u tom poslu biti od izuzetnog značaja.

JEDAN DETALJ ZAPANJIO SVE NA BEOGRADSKOM AERODROMU Teget odelo i kravata, bela košulja: Otkrivamo zašto su Emanuel Makron i Aleksandar Vučić isto OBUČENI!

- Nikada nismo bili bliži realizaciji našeg višedecenijskog sna. Beograd će konačno dobiti metro, na ponos i radost svih nas. Zahvaljujući našim francuskim prijateljima sa kojima imamo odličnu saradnju, imaćemo prestonicu koja će biti rame uz rame sa svetskim metropolama - rekao je Mali.

Na sastanku je bilo reči o sledećim koracima i o načinu na koji će se sprovoditi projekat. Istaknuto je da je važno da se proces ubrza, da bi gradnja počela krajem sledeće godine.

ZOVU GA LETEĆA JELISEJSKA PALATA Pogledajte ponos Francuske kojim je doleteo Makron! U njemu je 60 soba i jedna SKRIVENA ODAJA (FOTO)

- Naše namere sada su na sigurnim, stabilnim nogama i garant su da će beogradski metro biti izgrađen u planiranom roku. O metrou pričamo već dugi niz godina, a pošto su svi preduslovi ispunjeni, stanovnici Beograda i njegovi gosti imaće bolji javni saobraćaj u prestonici - rekao je ministar finansija.

Kompanija „Ežis“ nedavno je završila prethodnu studiju opravdanosti, a trenutno se radi na studiji opravdanosti.

TOMA NIKOLIĆ UDARA SVOM SNAGOM! Priča se da je NESTAO, ne pojavljuje se pred kamerama, a danas je ZAPALIO JAVNOST!

Sagovornici su zaključili da obe strane žele da beogradski metro bude uspešan projekat, ali i da će se nastaviti razgovori sa kineskom kompanijom „Power China“, sa kojom je potpisan Memorandum o saradnji, u vezi sa realizacijom projekta „Beogradski metro“.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi