Ministar Đorđević sa svetskim liderima o migracijama (FOTO)

Međunarodnu Konferenciju otvorili su generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i predsednik Vlade Kraljevine Maroko Sadedin El Otmani

 

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević, Foto: Privatna arhiva

 

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće delegaciju Republike Srbije na međunarodnoj Konferenciji o globalnom sporazumu o sigurnim, uređenim i legalnim migracijama, koja se održava 10. i 11. decembra u Marakešu u Kraljevini Maroko.

 

Međunarodnu Konferenciju otvorili su generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i predsednik Vlade Kraljevine Maroko Sadedin El Otmani, a među učesnicima nalaze se brojni predsednici država, kao i predsednici Vlada, Savezne Republike Nemačke Angela Merkel, Španije Pedro Sančez, Grčke Aleksis Cipras, Danske Lars Loke Rasmusen, Belgije Šarl Mišel i Portugala Antonio Košta.

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Šef srpske delegacije ministar Zoran Đorđević na marginama Konferencije imao je uspešne susrete i razgovore sa predsednikom Republike Panama Huanom Karlosom Varelom, državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom, kao i sa ministrima spoljnih poslova Republike San Marino Nikolom Rencijem, Republike Venecuele Horheom Areasom, Nezavisne države Papua Nove Gvineje Patom Rimbinkom, Republike Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem, Libanske Republike Džebranom Basilom i Republike Malte Karmelom Abelom.

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević, Foto: Privatna arhiva

 

Tokom razgovora ministar Đorđević i sagovornici ukazali su na važnost razvoja i unapređenja bilateralne saradnje kao i neophodnog zajedničkog rada u cilju regulisanja tokova migracija na društveno prihvatljiv način.

Zoran Đorđević
Zoran Đorđević, Foto: Privatna arhiva

 

Ministar Đorđević je ovom prilikom bio gost na svečanom ručku koji je u čast skupa priredio kralj Maroka Muhamed 6.

 

Pratite nas na FejsbukuInstagramu

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi