Vladan Vukosavljević
Alo!/Dejan Briza
Vladan Vukosavljević

Alo!/Dejan Briza

Vladan Vukosavljević, Foto: Alo!/Dejan Briza

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, uvećao je svoju imovinu i to uredno prijavio, što se može proveriti u najnovijem Izveštaju o imovini od 18. septembra 2018. godine, a koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Naime, on je sada bogatiji za trosoban stan od 82 kvadrata, koji je potpuno u njegovom vlasništvu, a stekao ga je nasledstvom. Od koga je ministar kulture nasledio pomenutu nekretninu, nismo uspeli da saznamo, jer on danima nije odgovarao na pitanja koja smo mu tim povodom slali.

Novi izveštaj o imovini

Printskrin

Novi izveštaj o imovini, Foto: Printskrin

U izveštaju o imovini i prihodima navedeno je i da Vukosavljević ima platu od 88.825 dinara. Ne poseduje prevozna sredstva koja podležu registraciji, a nema ni ušteđevinu.

Iako se Vukosavljević uspešno skućio, pošto po dolasku na ministarku funkciju nije posedovao nekretninu, čini se da bi lako mogao da ostane bez fotelje.

Stari izveštaj o imovini

Printskrin

Stari izveštaj o imovini, Foto: Printskrin

Naime, njegovo ime je ovih nedelja pominjano na spiskovima onih ministara koji bi na proleće sledeće godine mogli biti „rekonstruisani“. Kao potencijalna kandidatkinja koja bi mogla da nasledi njegov resor mesecima se pominje Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije.