Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
Tanjug/Dimitrije Goll
Ivica Dačić

Alo!/Marko Đoković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Đoković

Dačić je to rekao povodom komentara ambasade SAD u Beogradu, koja je reagovala na njegovo učešće u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku "Kosovo je Srbija" i potpisao se.

Ambasada SAD u Beogradu prethodno je saopštila da bi "umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi 'Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima' ".

Pročitajte još:

- Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije - odgovorio je Dačić.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić je podsetio na još jednu poruku velikog američkog naučnika i državnika koja glasi "Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće".